Αποκλειστικές πληροφορίες για τις Πανελλαδικές 2015-2016

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες από το Υπουργείο Παιδείας πρόθεση της νέας ηγεσίας στο επίπεδο των Πανελλαδικών εξετάσεων στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης 2015-2016 είναι να

υπάρχουν τρία βατά και προσιτά θέματα Α, Β, Γ και ένα Δ θέμα ιδιαίτερα απαιτητικό με μεγάλη διαφορά από τα Α, Β, Γ ώστε να υπάρχει κατάλληλη κλιμάκωση της βαθμολογίας. Τα παραπάνω έχουν λογική καθώς πλέον αρκετοί άριστοι μαθητές επέλεξαν την Βιολογία με τελικό προορισμό τις επιστήμες Υγείας οπότε οι βαθμολογικές επιδόσεις στα Μαθηματικά δεν θα είναι ίδιες με το παρελθόν. Δεν είναι επίσης άσχετο γεγονός η μείωση της ύλης στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης όχι μόνο για τους τελειόφοιτους αλλά και για τους απόφοιτους.
Επίσης ανάλογες είναι οι σκέψεις για τα Μαθηματικά & Στοιχεία Στατιστικής 2015-2016 που επιλέγουν όσοι μαθητές Θεωρητικής το επιθυμούν καθώς εδώ είναι απαραίτητο να χαμηλώσει αρκετά ο βαθμός δυσκολίας των θεμάτων γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξουν σημαντικά προβλήματα με τα Παιδαγωγικά τμήματα.
Τέλος υπάρχουν σκέψεις να επαναφέρουν τα Μαθηματικά την επόμενη σχολική χρονιά και για τις επιστήμες υγείας αλλά το θέμα δεν έχει κλειδώσει ακόμα. Για κάθε εξέλιξη θα σας κρατάμε ενήμερους.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι αρκετά τμήματα Ιατρικής του Εξωτερικού ζητούν βαθμό στα Μαθηματικά αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα του αντικειμένου.

Πηγή

Leave a Reply