Αργυρό μετάλλιο για 2 φοιτητές του Ε.Κ.Π.Α. στον 22ο διεθνή φοιτητικό διαγωνισμό Μαθηματικών (IMC)!

psage-pus02052k

Αργυρό μετάλλιο για 2 φοιτητές του Ε.Κ.Π.Α. στον 22ο διεθνή φοιτητικό διαγωνισμό Μαθηματικών (IMC) 

Από δεξιά: Κ. Ψαρομήλιγκος, Μ. Σαράντης

Οι διακρίσεις για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών συνεχίζονται….

Οι φοιτητές του Μαθηματικού Τμήματος Μιχάλης Σαράντης και Κώστας Ψαρομήλιγκος κατέκτησαν αργυρό μετάλλιο στον 22ο Μαθηματικό φοιτητικό διαγωνισμό IMC (International Mathematics Competition) που διεξήχθη από τις 27 Ιουλίου μέχρι τις 2 Αυγούστου στο Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας. Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία η οποία έρχεται να προστεθεί σε σειρά επιτυχιών φοιτητών του Μαθηματικού Τμήματος και του Πανεπιστημίου Αθηνών σε παρόμοιους διαγωνισμούς.

Ο παραπάνω διαγωνισμός είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος μαθηματικός διαγωνισμός για φοιτητές ο οποίος οργανώνεται από το University College London. Διεξάγεται από το 1994 και εφεξής με τη συμμετοχή κορυφαίων Πανεπιστημίων των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Οι φοιτητές διαγωνίζονται δύο ημέρες σε πέντε προβλήματα την ημέρα.

Οι φοιτητές του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετέχουν στον διαγωνισμό από το ακαδημαϊκό έτος 2007-08 μέχρι και σήμερα έχοντας σημαντικές επιτυχίες κάθε έτος. Φέτος στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 330 φοιτητές σε 74 ομάδες από 50 χώρες.

Όπως και σε κάθε άλλη δραστηριότητα στην Ελλάδα, η επιβολή ελέγχου της ροής κεφαλαίων στις τράπεζες ανέτρεψε τον προγραμματισμό της συμμετοχής της ομάδας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αν και τα έξοδα συμμετοχής της ομάδας είχαν προβλεφθεί και δεσμευθεί από τον ήδη ισχνό προϋπολογισμό του Τμήματος Μαθηματικών, η δυνατότητα του Πανεπιστημίου να τα εξοφλήσει εγκαίρως τέθηκε υπό αμφισβήτηση. Έτσι, τελευταία στιγμή ζητήθηκε από τους φοιτητές να προκαταβάλουν τα εισιτήρια και τα έξοδα διαμονής τους. Η διμελής ομάδα που τελικά στάλθηκε στον διαγωνισμό ήταν η μισή από αυτή που είχε προβλεφθεί και αδικήθηκε στην τελική κατάταξη (46 θέση), αφού η συνολική βαθμολογία κάθε ομάδας προκύπτει από το άθροισμα των τριών καλύτερων επιδόσεων των μελών κάθε ομάδας.

Leave a Reply