Αρχίζουν εγγραφές στον νέο κύκλο του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Κρήτης

anixto-laiko-panepistimioΞεκινούν την Δευτέρα 17 Αυγούστου, οι εγγραφές στον Α΄κύκλο μαθημάτων της διδακτικής περιόδου 2015-16, του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Κρήτης, τμήμα Χανίων, με τον γενικό τίτλο: «Διαχείριση σχέσεων: Η τέχνη να ζούμε καλά μαζί με τους άλλους».

Τα μαθήματα απευθύνονται σε όσους θέλουν να μάθουν να συσχετίζονται καλύτερα με τον εαυτό τους και τους γύρω τους και ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σε θέματα σχέσεων.

Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τρόπους διαχείρισης των δυσκολιών στις ανθρώπινες σχέσεις, τρόπους έκφρασης των συναισθημάτων και σκέψεων, θα μάθουν να επικοινωνούν αποτελεσματικά στις διαπροσωπικές σχέσεις, θα γνωρίσουν τα μοτίβα επιλογής συντρόφου & φίλων, καθώς και ποιες είναι οι προϋποθέσεις για πετυχημένες διαπροσωπικές σχέσεις.

Τα θέματα που θα αναπτύξουν ειδικοί εισηγητές, ψυχολόγοι & σύμβουλοι προσωπικής ανάπτυξης είναι:
– Η σημασία και ο ρόλος της κοινωνίας και των στερεότυπων στις διαπροσωπικές σχέσεις.
– Γιατί αποτυγχάνουν οι σχέσεις? Γιατί αγαπάμε λάθος ανθρώπους?
– Προβλήματα επικοινωνίας στις διαπροσωπικές σχέσεις.
– Πως επιλέγουμε τον σωστό ερωτικό σύντροφο-είδη σχέσεων
– Αδιέξοδες σχέσεις –ανεκπλήρωτοι έρωτες- σχέσεις εξάρτησης
– Απελπισμένοι για σχέση, αλλά χωρίς σχέση.
– Η τέχνη το να λες ναι ή όχι.
– Αύξηση των θετικών συναισθημάτων
– Η ευτυχία… μαθαίνεται!
– Ζωή χωρίς αλλαγές δεν είναι ζωή.

Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015, και θα ολοκληρωθούν σε 10 εβδομαδιαίες εισηγήσεις 3ωρης διάρκειας, κάθε Δευτέρα, ώρες 17:00 έως 20:00.

Δικαίωμα εγγραφής έχει ο καθένας που το επιθυμεί, χωρίς ηλικιακό ή μορφωτικό περιορισμό, καταβάλλοντας συνδρομή εγγραφής 65 ευρώ (ισχύει ειδική τιμή για φοιτητές, ανέργους, πολύτεκνους, ΑμΕΑ και ομάδες 5 ατόμων και άνω: 50 ευρώ). Εγγραφές στην είσοδο: 90 ευρω.

Με την ολοκλήρωση της διδακτικής περιόδου οι σπουδαστές θα λάβουν ανάλογο πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά και αυστηρά με σειρά προτεραιότητας από την ιστοσελίδα του Α.Λ.Π. www.alp.edu.gr.

Πληροφορίες τηλ: 6932447016.

Πηγή

Leave a Reply