Βάσεις 2016: Αγνοούνται οι αριστούχοι. Με πόσα μόρια θα μπουν στις σχολές

Τα τελικά στατιστικά στοιχεία των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων ενισχύουν την εκτίμηση βάσεις ανσανσερ φέτος.

Μεγάλη πτώση όπως είχαμε πει θα έχουν οι Πολυτεχνικές σχολές, οι Φυσικομαθηματικές και Οικονομικές σχολές καθώς και σε τμήματα Πληροφορικής, ενώ εξαίρεση αποτελούν οι σχολές του τρίτου επιστημονικού πεδίου οι οποίες δεν θα πάρουν την κατιούσα.

Η μεγάλη πτώση σχετίζεται με το ότι πολύ λίγοι από τους υποψήφιους αρίστευσαν στις φετινές πανελλήνιες. Εκείνοι που συγκέντρωσαν από 0 έως 7.000 μόρια αποτελούν πλειοψηφία.

Όπως δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις μετά τα στατιστικά μόνο οι δύο δύο Ιατρικές Σχολές της χώρας, εκείνες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αναμένεται ότι θα τοποθετηθούν εφέτος πάνω από τις 19.000 μόρια.

Είχαμε σημειώσει ότι στην αντίπερα όχθη οι υποψήφιοι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί που θα μπουν εφέτος στις αντίστοιχες σχολές στην επαρχία με λίγο πάνω ή λίγο κάτω από τα 9.000 μόρια!

Ανθρωπιστικές επιστήμες

Όπως δείχνουν τα στατιστικά το 39% των υποψηφίων των ανθρωπιστικών σπουδών συγκέντρωσαν φέτος κάτω από 10.000 μόρια. Οι νομικές σχολές αναμένεται να κινηθούν στα περσινά επίπεδα με κάποιες αυξομειώσεις προς τα κάτω, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθεί και άνοδος στις χαμηλόβαθμες σχολές.

Στο 2ο επιστημονικό πεδίο, τα Πολυτεχνικά τμήματα, θα έχουν μικρή πτώση. Μεγαλύτερη θα είναι η πτώση σε τμήματα μεσαίων βαθμολογιών.

Στο 3ο επιστημονικό πεδίο  οι Ιατρικές Αθήνας και Θεσσαλονίκης θα περάσουν τις 19.000 στις βάσεις εισαγωγής τους. Οι υπόλοιπες Ιατρικές Σχολές θα κινηθούν λίγο πάνω από τις 18.600 μόρια.

Στο 4ο επιστημονικό πεδίο, πολλοί θα είναι αυτοί που θα εισαχθούν στις Παιδαγωγικές σχολές λόγω του μεγάλου ποσοστού των υποψηφίων  που έγραψαν κάτω από τη βάση στα μαθηματικά γενικής παιδείας.

Πτώση αναμένεται και στο 5ο επιστημονικό πεδίο στις Οικονομικές σχολές, στις σχολές της Διοίκησης αλλά και της Πληροφορικής λόγω των χαμηλών επιδόσεων των υποψηφίων στα μαθηματικά.

Πηγή

Leave a Reply