Βάσεις 2016: Μεγάλη πτώση φέρνουν οι λίγοι αριστούχοι – Δείτε ποιες σχολές εξαιρούνται

Βάσεις 2016: Μεγάλη πτώση φέρνουν οι λίγοι αριστούχοι  - Δείτε ποιες σχολές εξαιρούνται Έληξε η προθεσμία για την υποβολή των μηχανογραφικών των υποψηφίων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και πλέον μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση των βάσεων. Δείτε εκτιμήσεις για τις βάσεις 2016

Δεν ανταποκρίθηκε η πλειονότητα των υποψηφίων των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων στα σχετικά εύκολα και κατανοητά θέματα, γεγονός που… καταποντίζει τις βάσεις. Φωτεινή εξαίρεση οι Ιατρικές σχολές, οι οποίες αναμένεται να ξεπεράσουν τα 19.000.

Κι ενώ οι Ιατρικές σχολές θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα, οι Παιδαγωγικές αναμένεται να σημειώσουν μεγάλη πτώση ενώ τα Πολυτεχνεία και οι Οικονομικές σχολές θα «πέσουν» επίσης. Όπως προκύπτει από τα στατιστικά βαθμολογικά στοιχεία, το «άνοιγμα» της ψαλίδας θα είναι μεγάλο και σε άλλες σχολές, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σχολές… ευκαιρίες στην περιφέρεια, με καλές ειδικότητες και λίγα μόρια, όπως τα Μαθηματικά, η Πληροφορική και τα Ναυτιλιακά.

Μόλις 758 είναι συνολικά οι υποψήφιοι που συγκέντρωσαν πάνω από 19.000 μόρια, με την πλειονότητα αυτών (462) να είναι στο επιστημονικό πεδίο των επιστημών Υγείας και Ζωής της ομάδας προσανατολισμού των Θετικών Σπουδών. Πρακτικά, αυτό μπορεί να «μεταφραστεί» σε άνοδο των βάσεων στις ιατρικές σχολές, κάτι που θα «συμπαρασύρει» και τις σχολές Φαρμακευτικής, Κτηνιατρικής και Βιολογίας. Στην απέναντι… όχθη, βρίσκονται οι 19.863 υποψήφιοι που δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν πάνω από 7.000 μόρια.

Αναλυτικότερα:
1o Πεδίο – Ανθρωπιστικές Επιστήμες Ανεβαίνουν ελαφρώς η Νομική, η Ψυχολογία και η Κοινωνιολογία.
2ο Πεδίο – Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες «Μπετόν» οι βάσεις στο Πολυτεχνείο, ΤΕΙ ακόμα και κάτω από 7.000 μόρια.
3ο Πεδίο – Επιστήμες Υγείας Στο 19 Ιατρική Αθήνας και Θεσσαλονίκης, μέχρι και 500 μόρια ώθηση σε Βιολογία, Φαρμακευτική.
4ο Πεδίο – Παιδαγωγικά Άδεια τα περιφερειακά τμήματα, κατακρήμνιση των βάσεων.
5ο Πεδίο – Οικονομίας και Πληροφορικής Μικρές μεταβολές, οι υψηλόβαθμες σχολές διατηρούν τα μόριά τους.

Πηγή

 

Leave a Reply