Βίντεο με τη διάλεξη της Άλκηστης Πατρινέλη στο Μουσείο Ηρακλειδών

image_alkistisΣτη διάλεξη που διοργάνωσε η ομάδα ΘΑΛΗΣ + ΦΙΛΟΙ την Παρασκευή 20 Μαΐου στο Μουσείο Ηρακλειδών, η μαθηματικός Άλκηστη Πατρινέλη μίλησε για τα πολλαπλά είδωλα της Αλίκης του Λιούις Κάρολ.

Το αριστουργηματικό βιβλίο του Λιούις Κάρολ Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων εξακολουθεί να συγκινεί, να προβληματίζει, να εμπνέει σκηνοθέτες, χορογράφους, εικαστικούς, συγγραφείς και παιδαγωγούς. Με αφορμή τη συμπλήρωση 151 χρόνων από την πρώτη έκδοση της παραμυθένιας ιστορίας, η ομιλήτρια αναφέρθηκε στις συνθήκες που γέννησαν το βιβλίο, στην προσωπικότητα και το έργο του συγγραφέα, στα κρυμμένα μαθηματικά της ιστορίας και στις πολλαπλές ερμηνείες της. Εξήγησε, επίσης, πώς ο κόσμος της Αλίκης, από τη γοητευτική χώρα των θαυμάτων και από το δεύτερο μέρος του βιβλίου Μέσα από τον καθρέφτη, μπορεί να λειτουργήσει ως αφορμή για εκπαιδευτικές δραστηριότητες είτε στο πλαίσιο μιας λέσχης ανάγνωσης είτε στις αίθουσες διδασκαλίας.

Η Άλκηστις Πατρινέλη σπούδασε μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1986-1991). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (M.Sc.) στην εκπαίδευση από το Nova Southeastern University of Florida. Από το 1992 εργάζεται ως καθηγήτρια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο σχολείο Νέα Γενιά Ζηρίδη. Από το 2006, συντονίζει λέσχες ανάγνωσης στο σχολείο της και συμμετέχει ενεργά σε όλες τις δραστηριότητες της ομάδας ΘΑΛΗΣ + ΦΙΛΟΙ.

Πηγή

 

 

Leave a Reply