Δράσεις μέσω ΕΣΠΑ για κατόχους διδακτορικού και υποψήφιους διδάκτορες

Πρόγραμμα δράσεων ύψους 81 εκατ. ευρώ από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς ενέκρινε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των νέων επιστημόνων της χώρας και ανάδειξης του έργου τους.

Οι δράσεις αφορούν πρόσκληση σε 1.860 κατόχους διδακτορικού κατ’ έτος για απόκτηση ακαδημαϊκής και διδακτικής εμπειρίας σε διαφορετικά τμήματα ΑΕΙ ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ.

Επιπλέον υλοποιείται η χορήγηση 422 υποτροφιών για διδακτορικά μέσω του ΙΚΥ, δίνοντας μετά από πέντε χρόνια την ευκαιρία σε υποψήφιους διδάκτορες να λάβουν υποτροφία ύψους 816,90 ευρώ.

Σε συνέχεια αυτών των δράσεων έχει σχεδιαστεί και αναμένεται στην αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς η δυνατότητα υλοποίησης μεταδιδακτορικής έρευνας με αξιοπρεπή αμοιβή σε κατόχους διδακτορικού από τη παγκόσμια κοινότητα με μηνιαίες υποτροφίες ύψους 1,089,21 ευρώ.

Επιπλέον αναμένεται η χρηματοδότηση ερευνητικών ομάδων αποτελούμενες από κατόχους διδακτορικού και υποψήφιους διδάκτορες. Οι δράσεις αυτές, που θα ενεργοποιηθούν την ακαδημαϊκή χρονιά 2016-2017, έχουν προϋπολογισμό ύψους  27 εκατομμυρίων.

Όλες αυτές οι δράσεις μέσω ΕΣΠΑ θα επαναλαμβάνονται σε κύκλους μέχρι το 2020 με στόχο να βοηθήσουν τους νέους ερευνητές να εργαστούν σε αξιοπρεπείς συνθήκες και να αξιοποιηθεί από τη κοινωνία το ερευνητικό τους έργο.

Πηγή: naftemporiki

Leave a Reply