ΕΑΠ: Καταργείται-κατά πάσα πιθανότητα-η κλήρωση για την εισαγωγή των υποψηφίων φοιτητών!

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας κ. Σία Αναγνωστοπούλου καταργείται η κλήρωση για την εισαγωγή φοιτητών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων και τις παρεμβάσεις που προτίθεται να προωθήσει το Υπουργείο στην εκπαίδευση.

Η κ. Αναγνωστοπούλου ανακοίνωσε την νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για κατάργηση της εισαγωγής φοιτητών στο ΕΑΠ με κλήρωση χωρίς όμως να κάνει γνωστές τις περαιτέρω προθέσεις της κυβέρνησης. Χθες ο Βουλευτής κ. Κωστας Γαβρόγλου, κατά την ομιλία του στο πλαίσιο επίσης των προγραμματικών δηλώσεων είχε προτείνει την αλλαγή αυτή προαναγγέλοντας την ουσιαστικά.

Ο κ. Γαβρόγλου είχε αναφέρει:

  • Ένας από τους πιο σημαντικούς θεσμούς στον τόπο μας είναι το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
  • Είναι ένα πανεπιστήμιο που δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες μας να πάρουν πτυχίο, επειδή δεν μπόρεσαν για χιλιάδες λόγους να πάρουν πτυχίο από τα πανεπιστήμια.
  • Είναι ένας θεσμός που εκπαιδεύει πάρα πολύ κόσμο, είναι ένας θεσμός ο οποίος πρέπει να αναβαθμιστεί και είναι ένας θεσμός που θα πρέπει να αυξηθεί το ακαδημαϊκό του προσωπικό, κυρίως από νέους επιστήμονες και όχι από ήδη υπηρετούντα μέλη πανεπιστημιακών δασκάλων.
  • Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο είναι ένα τρόπος να ανοιχτούμε στην κοινωνία, είναι ένας τρόπος να δείξουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο, αλλά είναι και ένας θεσμός που κρύβει μια τεράστια δυναμική.
  • Με αυτήν την έννοια, νομίζω ότι θα πρέπει να διερευνηθεί και η δυνατότητα κατάργησης της κλήρωσης που χρησιμοποιείται σήμερα για να εγγράφονται οι φοιτητές, για να γίνει ένα πραγματικά ανοιχτό πανεπιστήμιο.

Πηγή

Leave a Reply