Επιδότηση ενοικίου για Φοιτητές!

vaseisss_0

Η έναρξη της διαδικασίας γα τη χορήγηση στεγαστικού επιδόματος στους φοιτητές αναμένεται με μεγάλη αγωνία από τους υποψήφιους που εισήχθησαν σε σχολή μακριά από το σπίτι τους. Το κόστος των σπουδών μακριά από το σπίτι είναι πλέον δυσβάσταχτο για την πλειονότητα των οικογενειών.

Ο Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας Δημήτρης Χασάπης ανακοίνωσε στην ΕΡΤ ότι θα διατεθούν 40 εκ ευρώ για την επιδότηση ενοικίου σε φοιτητές με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια. Στόχος οι φοιτητές να παραμένουν στις σχολές που εισάγονται καθώς έχουν περιοριστεί δραστικά οι μετεγγραφές.

«Μέσα στη χρονιά, Οκτώβριο-Νοέμβριο, θα ανοίξει η διαδικασία όπου τα παιδιά, πάλι με εισοδηματικά κριτήρια, γιατί δεν έχουμε τη δυνατότητα να ενισχύσουμε όλα τα παιδιά, και κοινωνικά κριτήρια θα επιδοτηθούν στην κατοικία τους. Ένα μέρος του κονδυλίου των 40 εκατομμυρίων είναι από το ΕΣΠΑ. Εντάσσεται στη δράση της ΕΕ για την υποστήριξη των σπουδαστών στην ολοκλήρωση των σπουδών τους, γιατί η Ελλάδα έχει ένα από τα θλιβερότερα ποσοστά στην ολοκλήρωση σπουδών». Δήλωσε ο Δημήτρης Χασάπης Γ.Γ. του υπουργείου παιδείας.

Παρά τον περιορισμό των μετεγγραφών οι υποψήφιοι δήλωσαν εφέτος σχολές στην περιφέρεια ειδικά στα ΤΕΙ με αποτέλεσμα να μειωθούν δραστικά οι κενές θέσεις που εφέτος δεν ξεπέρασαν τις 530. Η έγνοια των οικογενειών επικεντρώνεται στη στέγη και κατά τη διάρκεια συμπλήρωσης του μηχανογραφικού. Οι φοιτητικές εστίες δεν επαρκούν.

Όσοι δεν είδαν τα ονόματα τους στους καταλόγους επιτυχόντων πέρα από τους δρόμους της επαγγελματικής κατάρτισης που μπορούν να αναζητήσουν θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν και του χρόνου μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με εξετάσεις είτε σε τέσσερα μαθήματα όπως προβλέπει το νέο εξεταστικό σύστημα που θα εφαρμοστεί από του χρόνου είτε σε 6 μαθήματα όπως εφέτος.

Για πρώτη χρονιά οι επιτυχόντες δεν θα χρειαστεί να ταξιδέψουν ή να περιμένουν σε ουρές στις γραμματείες των σχολών για να εγγραφούν. Η προεγγραφή στις πανεπιστημιακές σχολές θα γίνεται ηλεκτρονικά από εφέτος. Ηλεκτρονικά θα γίνουν το προσεχές διάστημα και οι αιτήσεις μετεγγραφής. Αρκετές ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν καταρτίσει ειδικά τιμολόγια για φοιτητές τα οποία θα πρέπει να διεκδικούν οι δικαιούχοι.

Πηγή

Leave a Reply