Η Ιατρική Σχολή της Μάλτας και η Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ… Εικόνες ντροπής!

Πραγματικά, δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε διαβάσει ή ακούσει για την κατάσταση στα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Ωστόσο, με αυτές τις αντίξοες κατά τ’άλλα συνθήκες, τα ελληνικά πανεπιστήμια διατηρούν-σε γενικές γραμμές-ένα καλό επίπεδο γνώσης και κατάστασης.

Από την άλλη πλευρά, μην έχουμε απορίες γιατί, ενώ θα μπορούσαμε, δεν «φυγουράρουν» τα ελληνικά πανεπιστήμια σε περίοπτες θέσεις  στη γενική κατάταξη των πανεπιστημίων παγκοσμίως. Οι παραπάνω εικόνες, δείχνουν τη διαφορά στο επίπεδο και στο πως έχουμε καταντήσει τα ελληνικά Α.Ε.Ι. έρμαια των πολιτικάντηδων και της κακώς εννοούμενης πολιτικής ζωής αυτού του τόπου! Πως οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων επιτρέπουν μία τέτοια κατάσταση να υπάρχει στα τμήματά τους; Ποιος επιτέλους είναι ο ρόλος τους; Τον επιτελούν σωστά μήπως; Κατά την προσωπική μου άποψη, η παραπάνω εικόνα, είναι μία εικόνα πραγματικής ντροπής ! ! !

Για την παραπάνω ντροπιαστική εικόνα, έχουμε ευθύνη όλοι μας και οι εκάστοτε κυβερνήτες όλων των βαθμίδων αλλά και το εκλογικό σώμα! Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε, ότι ορισμένα αγαθά μεταξύ αυτών και η παιδεία είναι εθνικής σημασίας και χρήζουν εννιαίας πολιτικής και όχι…μικροπολιτικής ή μικροκομματικής διαχείρισης! Μην απορείτε γιατί ολοένα και περισσότεροι νέοι φεύγουν στο εξωτερικό για περισσότερες σπουδές και ίσως και για τις βασικές τέτοιες πια!!! Με τέτοιες λογικές-νοοτροπίες ποια ανάπτυξη έχεις να ελπίζεις σε αυτόν τον τόπο; Ρητορικό το ερώτημα ;  Τα σχόλια δικά σας…

Επιμέλεια άρθρου: Χρήστος Κ. Λοΐζος-Μαθηματικός

Πηγή Φωτό

Leave a Reply