Νέα μεταπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Νέα αναγνωρισμένα μεταπτυχιακά προγράμματα εξ αποστάσεως έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι εξ Ελλάδος στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Τα νέα μεταπτυχιακά προγράμματα θα προσφερθούν από τον Οκτώβριο και αφορούν στη Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης Ξένης Γλώσσας, τη Θεολογία και την Ορθοπεδική Επιστήμη και Αποκατάσταση.

Το Μεταπτυχιακό στη Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης Ξένης Γλώσσας γίνεται σε συνεργασία με το εθνικό ίδρυμα έρευνας και εφαρμογών της Ελλάδας το «Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας» (ΚΕΓ) και μπορούν να το παρακολουθήσουν κάτοχοι πτυχίου φιλοσοφικής σχολής (ελληνικής φιλολογίας ή ξένων φιλολογιών), παιδαγωγικών τμημάτων αλλά και απόφοιτοι άλλων σχολών, εφόσον διαθέτουν διετή εμπειρία στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας.

Το Μεταπτυχιακό στην Ορθοπεδική Επιστήμη και Αποκατάσταση συνδυάζει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (Distance Learning) και την προσωπική φοίτηση (In house Learning) σε ένα μοντέρνο πρότυπο συνδυασμένης εκπαίδευσης (Blended Learning) και προσφέρεται σε 3 κατευθύνσεις: α) Μυοσκελετική Φυσικοθεραπεία, β) Αθλητική Φυσικοθεραπεία και γ). Ορθοπεδική Επιστήμη.

 Πέραν αυτών στα τέλη Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται η περίοδος αιτήσεων εγγραφής για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τον χειμερινό κύκλο σπουδών και στα υπόλοιπα Μεταπτυχιακά εξ Αποστάσεως προγράμματα που προσφέρει στην ελληνική γλώσσα το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Τα υπόλοιπα μεταπτυχιακά προγράμματα (κλικ εδώ) αναφέρονται μεταξύ άλλων στις επιστήμες της Αγωγής (8 στον αριθμό) με πλέον δημοφιλές το Ειδικής Εκπαίδευσης στο οποίο πλέον έχει προστεθεί και η προαιρετική δυνατότητα της πρακτικής, στη Σχολική Ψυχολογία, στη Δημόσια Διοίκηση, το ΜΒΑ, την Κοινωνική Εργασία και τη Διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας, το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, στις Διεθνείς Σχέσεις, στα Μ.Μ.Ε., την Κοινωνική Εργασία και τη Διδακτική της Αγγλικής Γλώσσας.

 Τα Μεταπτυχιακά προγράμματα υλοποιούνται από το  Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σε τρεις περιόδους (Χειμερινό, Εαρινό και Θερινό Εξάμηνο) με τη μέθοδο της διδασκαλίας και μάθησης εξ αποστάσεως, στην ελληνική γλώσσα και αιτήσεις εγγραφών  μπορούν να γίνουν κατά τη διάρκεια όλου του έτους.
Τα προγράμματα έχουν διάρκεια από 3 εξάμηνα (ελάχιστη διάρκεια) μέχρι 9 εξάμηνα (μέγιστη διάρκεια), δηλαδή καθορίζεται από τον σπουδαστή ανάλογα με την ευχέρεια χρόνου που διαθέτει και δίνουν την ευκαιρία υψηλής ποιότητας επιμόρφωσης στον τόπο μόνιμης διαμονής των υποψηφίων (Ελλάδα), χωρίς να απαιτείται η συστηματική φυσική παρουσία στην παραδοσιακή αίθουσα διδασκαλίας και χωρίς να τροποποιούνται οι καθημερινές τους δραστηριότητες.

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά και στις αιτήσεις τηρείται σειρά προτεραιότητας ανά εξάμηνο. Όσοι  ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επισκεφθούν την ειδική ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου www.unic-greece.gr ή να απευθυνθούν στα τηλέφωνα των επίσημων εκπροσώπων στην Ελλάδα  801 1000 709 (από σταθερό) ή στο 6972 089310 (από σταθερό/κινητό).

Πηγή

Leave a Reply