Πανελλήνιες 2020: Οι άμεσες αλλαγές

Αποτέλεσμα εικόνας για photo μαθητές πανελλαδικών
 Η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», θα πραγματοποιήσει τρεις αλλαγές, από τις αλλαγές αυτές ξεχωρίζει η κατάργηση της κατηγοριοποίησης των τμημάτων που εντάσσονται στο μηχανογραφικό δελτίο, σε «πράσινες» δηλαδή με ελεύθερη είσοδο χωρίς εξετάσεις και «κόκκινες» δηλαδή μέσω πανελληνίων εξετάσεων.

Πρόσβαση τριτοβάθμια – Πανελλήνιες 2020: Όλοι μέσω Πανελληνίων

Όλοι ανεξαιρέτως οι υποψήφιοι -είτε στοχεύουν σε τμήματα χαμηλής ζήτησης είτε σε υψηλής- θα κληθούν να δώσουν Πανελλήνιες προκειμένου να εισαχθούν στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Υπενθυμίζεται ότι ο τέως υπουργός, Κώστας Γαβρόγλου είχε φέρει ρύθμιση σύμφωνα με την οποία θα έδινε τη δυνατότητα «ελεύθερης πρόσβασης» σε μια σειρά τμημάτων χαμηλής ζήτησης, υπό την προϋπόθεση ότι η ζήτηση στο

Πανελλήνιες 2020: Η βάση του 10

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η Νίκη Κεραμέως στην εφημερίδα «Τα Νέα», «είναι παράλογο να εισάγονται φοιτητές με 3 και 4 στα ΑΕΙ. Θα δούμε πότε μπορούμε να επαναφέρουμε τη βάση του 10, ως προαπαιτούμενο για εισαγωγή στα Πανεπιστήμια».
Όπως σημειώνει η εφημερίδα, η υπουργός Παιδείας δεν θέλει να αιφνιδιάσει τους μαθητές και η νέα ρύθμιση θα συμπεριληφθεί σε ένα γενικότερο πλαίσιο αλλαγών για τις Πανελλήνιες εξετάσεις και θα αφορά πιθανότατα το 2020-21.

Πανελλήνιες 2020: Μείωση της ύλης

Η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε -ως άμεση αλλαγή- τον εξορθολογισμό της εξεταστέας ύλης αλλά και τον καθορισμό νέων συντελεστών για την συνεξέταση Έκθεσης και Λογοτεχνίας.

Συγκεκριμένα μειώνεται η ύλη σε όσα μαθήματα ήταν αδύνατη η κάλυψή της στη διάρκεια της χρονιάς ενώ αναφορικά με τη συνεξέταση των μαθημάτων μειώνεται ο συντελεστής στη Λογοτεχνία καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η απαραίτητη προετοιμασία μαθητών και εκπαιδευτικών για την πλήρη εφαρμογή της εξέτασης αυτής.

 

Πηγή: Πηγή

 

Leave a Reply

error: Content is protected!!!
%d bloggers like this: