Παραμένει -προς το παρόν-το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση!

78f4dab3b9390f701b596634d48cb5ae_L

Η κυβέρνηση δεν φαίνεται τελικά να προχωρά στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για δίμηνη αναστολή καταβολής του 23% ΦΠΑ στα δίδακτρα, στην ιδιωτική εκπαίδευση. Ωστόσο, τίποτε ακόμα δεν είναι τετελεσμένο! Θα σας κρατάμε ενήμερους με ό,τι νεότερο προκύψει.

Καλό μήνα σε όλους!!!

Ενώ ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Δ. Χασάπης προανήγγειλε χθες τη δίμηνη αναστολή του μέτρου, πηγές του υπουργείου Οικονομικών υποστήριξαν σήμερα πως δεν είναι σίγουρο ότι    θα εκδοθεί  η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και σημείωναν  πως ενδεχόμενη αναστολή της επιβολής του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση από την υπηρεσιακή κυβέρνηση θα προκαλούσε περισσότερα προβλήματα από όσα θα έλυνε γιατί θα έμοιαζε και σαν μονομερής ενεργεία, αν δεν συνοδευόταν ταυτόχρονα και από δημοσιονομικά ισοδύναμα μέτρα.

Δείτε την τελευταία δήλωση του Γ.Γ. του υπουργείου παιδείας:

Τι είχε δηλώσει όμως δύο μέρες πριν;

ΓΓ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Δίμηνη αναστολή του ΦΠΑ στα δίδακτρα στην ιδιωτική εκπαίδευση

Την αναστολή για δύο μήνες εφαρμογής του μέτρου για την καταβολή ΦΠΑ 23% επί των διδάκτρων στην ιδιωτική εκπαίδευση (Ιδιωτικά Σχολέια, Φροντιστήρια, Κέντρα Ξένων Γλωσσών, ΙΕΚ, Κολλέγια), ώστε να επανεξεταστεί το μέτρο από τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Καθηγητής Δ. Χασάπης με χθεσινές  δηλώσεις του.

Οπως μας είπε ο κ. Χασάπης ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση, την οποία και αποδέχθηκαν τα υπόλοιπα κόμματα, και η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα εκδώσει Πρόταση Νομοθετικού Περιεχομένου  .

Leave a Reply