Ποια είναι τα Δωρεάν Μεταπτυχιακά 2016-17 στην Ελλάδα

Περίπου 200 Μεταπτυχιακά προγράμματα Σπουδών πραγματοποιούνται στην Ελλάδα και τα οποία δεν έχουν δίδακτρα. Σε αυτά χιλιάδες πτυχιούχοι κάνουν αιτήσεις κάθε χρόνο  ψάχνοντας να διερύνουν τις ακαδημαικές τους γνώσεις αλλά και την επαγγελματική τους προοπτική και σταθερότητα με την εξασφάλιση νέου και υψηλού επιπέδου γνώσεων και κατάρτισης.

Τα Μεταπτυχιακά που παρέχονται από τα ελληνικά Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Ιδρύματα με δίδακτρα είναι περίπου 500. Σε αυτό όμως το αφιέρωμα θα ασχοληθούμε μόνο με όσα είναι δωρεάν είναι θα επανέλθουμε με αναλυτικό αφιέρωμα ανά γνωστικό αντικείμενο και για τα Μεταπτυχιακά με δίδακτρα.

Τα γνωστικά αντικείμενα ανάμεσα στα 200 Μεταπτυχιακά που είναι Δωρεάν, ποικίλουν. Μεταπτυχιακά στις στην μηχανική, στις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες, στις Διεθνείς σχέσεις, στα Παιδαγωγικά, στις θετικές επιστήμες, στις πολιτικές και νομικές επιστήμες, στις τεχνολογικές αλλά και στις οικονομικές επιστήμες.

Πολλά από αυτά τα Μεταπτυχιακά είναι ακόμα ανοιχτά αυτό το μήνα αλλά και τον Οκτώβριο και οι υποψήφιοι μπορούν να κάνουν αίτηση για να ενταθχούν! Εδώ μπορείτε να δείτε όσα Μεταπτυχιακά ΔΩΡΕΑΝ τρέχουν!

Δωρεάν Μεταπτυχιακά σύμφωνα με το spoudase.gr τρέχουν στα παρακάτω ιδρύματα:

ΑΝΑΝΕΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ – ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

ΕΜΠ

ΕΚΠΑ
ΠΑΝΤΕΙΟ
ΑΠΘ
Πανεπιστήμιο Πατρών
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Πανεπιστήμιο Κρήτης

Επίσης Δωρεάν Μεταπτυχιακά παρέχει και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας,  το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

Για να μπορέσετε να κάνετε αναζήτηση Σπουδών με βάση την κατεύθυνση, το αντικείμενο, την πόλη ή το πανεπιστήμιο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον εύχρηστο πλοηγό του Spoudase.gr ο οποίος σου παρουσιάζει όλα τα Μεταπτυχιακά σε Ελλάδα και Κύπρο και σύντομα σε Εξωτερικό σε ένα εύχρηστο περιβάλλον

Όπως μας τονίζει ο Λεωνίδας Γλέζος, επιστημονικός συνεργάτης του spoudase.gr καθημερινά προσθέτουμε Μεταπτυχιακά στο spoudase.gr με τα οποία είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με τους καθηγητές και την γραμματεία του τμήματος για να ελέγχουμε τις προκηρύξεις!

Ο Γιώργος Σεραφείμ σύμβουλος επαγγελματικού και εκπαιδευτικού προσανατολισμού του Spoudase μας τονίζει πως ο υποψήφιος πρέπει να αναρωτηθεί εάν η σταδιοδρομία που επιδιώκει συνδέεται με τις μεταπτυχιακές σπουδές, εάν είναι διατεθειμένος να αφιερώσει χρόνο και κόπο για την περάτωση του Μεταπτυχιακού, τι πρέπει να σκεφτεί για να επιλέξει την καταλληλότερ κατεύθυνση για αυτόν.

Σε αυτά τα ερωτήματα απαντάει καθημερινά το Spoudase σε χιλιάδες υποψηφίους μέσω της σελίδας του στο Facebook σε όσους την ακολουθούν. Στην κατηγορία Συμβουλές καθημερινά τοποθετούνται άρθρα από τους ειδικούς συμβούλους του site τα οποία αποτελούν πλοηγό για τις σπουδές σε Μεταπτυχιακό Επίπεδο

Πηγή

 

Leave a Reply