Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα του ΕΑΠ στην Πάτρα 16/7

Η 1η Ημερίδα για την Προβολή του ερευνητικού έργου της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από τα Μέλη ΔΕΠ της ΣΘΕΤ το Σάββατο 16 Ιουλίου 2016, στο Ξενοδοχείο Πόρτο Ρίο, στην Πάτρα.

Στην Ημερίδα,  η Διοικούσα Επιτροπή του ΕΑΠ εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπρόεδρο Ακαδημαϊκών θεμάτων και Διεθνών Σχέσεων αναπλ. καθηγητή Γ. Ανδρουλάκη, ενώ παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο  Πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής «Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων» ομοτ. καθηγητής Γιώργος Δάσιος, ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών και πρώτος Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ, επίτιμος καθηγητής της ΣΘΕΤ Αλέξης Λυκουργιώτης, ο  Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Αγγελόπουλος,  ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Πάρκου καθηγητής Βασίλης Αναστασόπουλος, ο Διευθυντής του Περιφερειακού Ταμείου της Π.Δ.Ε. κ. Χρήστος Τζομάκας, η Διευθύντρια Περιβάλλοντος της Π.Δ.Ε. κα Λένα Σπυράκη, ο Διευθυντής Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Σωτήρης Κούνας, Καθηγητές Πανεπιστημίων  και ΤΕΙ, ερευνητές των ερευνητικών κέντρων της περιοχής,  εκπρόσωποι του Δήμου, μέλη των επιμελητηρίων κ.α. καθώς και προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες. Όλοι  συνεχάρησαν την Κοσμητεία της ΣΘΕΤ για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της ημερίδας, τονίζοντας ιδιαίτερα τη σημασία και χρησιμότητα μιας τέτοιας εκδήλωσης.

Σκοπός της ημερίδας ήταν  η προβολή του ερευνητικού έργου των μελών της Σχολής και των ομάδων τους (φοιτητών, υποψηφίων διδακτόρων , μεταδιδακτόρων, συνεργατών, κ.α.), συμβάλλοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο στην ενημέρωση  του κοινωνικού συνόλου.  Μέσω της εκδήλωσης αυτής   επιχειρήθηκε η διάχυση  των  ερευνητικών αποτελεσμάτων των μελών της Σχολής και η δημιουργία   προϋποθέσεων  για  επιστημονικές συνέργειες με την ευρύτερη  επιστημονική  κοινότητα  καθώς και με φορείς του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα , με στόχο την πρόοδο και  την ανάπτυξη του τόπου.

Τα ερευνητικά  αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν  τόσο με ομιλίες όσο και με posters,  αφορούσαν  τις Επιστήμες της Πληροφορικής, Επιστήμες και Τεχνολογίες Περιβάλλοντος, Μαθηματικά  και Φυσικές Επιστήμες,  ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι συμμετέχοντες, την προσκεκλημένη ομιλία που έδωσε ο Ακαδημαϊκός Κώστας Βαγενάς, καθηγητής του Tμήματος Xημικών Mηχανικών του Πανεπιστήμιου Πατρών.

Η πρωτοβουλία αναμένεται να συνεχιστεί   στο μέλλον και με άλλες δράσεις.

Περισσότερα για την ημερίδα, μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο  http://sstconf.eap.gr/2016/

Πηγή

Leave a Reply