Πως θα εξεταστούν στις Πανελλαδικές του 2016 όσοι δεν πέτυχαν φέτος!!!

yp-paideias1_251Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί ρύθμιση για τον τρόπο με τον οποίο θα διεκδικήσουν μία θέση στα ΑΕΙ το 2016, οι υποψήφιοι που δεν θα καταφέρουν να εισαχθούν με τις φετινές εξετάσεις.


Φέτος είναι η τελευταία χρονιά εισαγωγής με πανελλαδικές εξετάσεις σε 6 μαθήματα. Από το 2016, οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ/ΤΕΙ θα εξετάζονται σε 4 μαθήματα. Οσοι φετινοί απόφοιτοι δεν καταφέρουν να εισαχθούν ή επιθυμούν να δοκιμάσουν την τύχη τους για μία καλύτερη σχολή το 2016 θα έχουν δύο επιλογές.
Σύμφωνα με το Πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί, «όποιοι είχαν δικαίωμα συμμετοχής στις πανελλαδικού τύπου εξετάσεις για την εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση με το σύστημα που ίσχυσε το σχολικό έτος 2014-2015 μπορούν να διαγωνισθούν με το ανωτέρω σύστημα εισαγωγής κατά το σχολικό έτος 2015-2016».
Σε περίπτωση που το επιθυμούν, οι υποψήφιοι μπορούν να συμμετέχουν στις εξετάσεις για την εισαγωγή στην 3βάθμια εκπαίδευση με το νέο σύστημα εισαγωγής που ορίζει εξέταση σε 4 μαθήματα.
Έτσι, οι υποψήφιοι που θα επιλέξουν αυτόν τον τρόπο εξέτασης δεν έχουν δικαίωμα εισαγωγής με κάποιο ειδικό ποσοστό θέσεων στα ΑΕΙ, ενώ οφείλουν να καταθέσουν εντός της προθεσμίας που θα ισχύσει για τους μαθητές που θα φοιτούν στην Γ’ Λυκείου του 2015-16 ενυπόγραφη αίτηση στη σχολική μονάδα από την οποία αποφοίτησαν.

Leave a Reply