Σχόλιο για το κεφάλαιο των Πιθανοτήτων στην Α΄ Λυκείου

Ποια η χρησιμότητα στην Α Λυκείου να διδάσκεται το κεφάλαιο των πιθανοτήτων και ακριβώς το ίδιο κεφάλαιο να διδάσκεται και στην Γ΄ Λυκείου;

Δεν φτάνει μία φορά;

Να σημειωθεί ότι υπάρχει έντονη δυσκολία κατανόησης της ενότητας από τους μαθητές της Α΄ Λυκείου και αποπροσανατολισμός από τους στόχους της άλγεβρας.

Επίσης η ύλη της άλγεβρας Α΄ Λυκείου είναι υπερβολικά μεγάλη (λόγω Αρβανιτόπουλου) και οι μαθητές απογοητεύονται.

Παζιώνης Γρηγόριος , μαθηματικός.

Πηγή

2 comments

  1. Ειδικά στην Α΄ Λυκείου, το κεφάλαιο των Πιθανοτήτων δεν εξυπηρετεί κανέναν απολύτως σκοπό και δεν ταιριάζει καθόλου με το πνεύμα των θεμάτων του υπόλοιπου βιβλίου, αλλά και γενικότερα με όσα πρέπει να μαθαίνουν οι μαθητές στην Α΄ Λυκείου. Ακόμη και στην Άλγεβρα της Β΄ Λυκείου να το έβαζαν (ή να το βάλουν στο μέλλον, κανείς δεν πρέπει ν’ αποκλείει τίποτα πλέον), τα ίδια ακριβώς θα έλεγα. Οι δύο πρώτες τάξεις του Λυκείου πρέπει να βάζουν γερά θεμέλια στην Άλγεβρα.

  2. Αγαπητέ Δημήτρη συμφωνώ κι εγώ με την παραπάνω δημοσίευση γι’αυτό και την έκανα! Αυτή η ύλη έπρεπε να μειωθεί και όχι της Γ’ Λυκείου! Στην Α΄Λυκείου υπάρχει μία τεράστια ύλη στην Άλγεβρα η οποία δεν έχει νόημα! Αντίθετα στη Γ΄Λυκείου έπρεπε να αλλάξει και να μπουν και κεφάλαια άλγεβρας!

Leave a Reply