Την Παρασκευή έρχεται ο ΦΠΑ στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Στο τέλος της εβδομάδας, πιθανότατα την Παρασκευή, αναμένεται να εκδοθεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Βήματος», η εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που θα αφορά την επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Καθώς από την κυβέρνηση δεν έχει γίνει ως σήμερα καμία κίνηση για εξαίρεση των ιδιωτικών σχολείων, αλλά και των φροντιστηρίων από το μέτρο και με δεδομένο ότι η προθεσμία που είχε δοθεί για αναβολή στην εφαρμογή του εξαντλείται, η εγκύκλιος αναμένεται ότι θα αναφέρει πως υπάγονται όλες οι επιχειρήσεις στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης στο καθεστώς του ΦΠΑ.
Παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα ότι το μέτρο θα καταργηθεί, αλλά και τις φήμες ότι θα μελετηθεί ξανά, ως σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει δώσει «σήμα» για να παγώσει το μέτρο προς τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Έντονη ανησυχία υπάρχει έτσι στο χώρο των ιδιωτικών σχολείων και των φροντιστηρίων σχετικά με το θέμα, καθώς εάν εφαρμοσθεί το μέτρο θα κληθούν να πληρώσουν ΦΠΑ έξι μηνών, κάτι που είναι πολύ πιθανόν να οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις σε «λουκέτο».

ΒΗΜΑ

Leave a Reply