Το ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις αναστολής της Υ.Α. Κουράκη επειδή «Τα ιδιωτικά σχολεία δεν είναι επιχειρήσεις» – Υποχρεωτική η δήλωση των ωρών των πρόσθετων δραστηριοτήτων στο διοριστήριο!

Αρχική

Το ΣτΕ απέρριψε αίτηση αναστολής που κατέθεσαν τόσο ο ΣΙΕΙΕ όσο και ομάδα ιδιοκτητών κατά της Υ.Α. Κουράκη, η οποία όριζε την έγκριση των πρόσθετων δραστηριοτήτων των ιδιωτικών σχολείων με τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων, τον έλεγχό τους από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και την αναγνώριση των ωρών απασχόλησης των εκπαιδευτικών σε αυτές ως ώρες διοριστηρίου.


Η ιστορική αυτή απόφαση του ΣτΕ βάζει επιτέλους τάξη σε ένα τμήμα της ιδιωτικής εκπαίδευσης και δίνει τη δυνατότητα εφαρμογής της Συνταγματικής επιταγής περί ελέγχου των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων από την Πολιτεία, ώστε αυτά να μη λειτουργούν αμιγώς ως επιχειρήσεις.
Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα επιστολή στην Υπουργό Παιδείας κ. Κιάου ζητώντας συνάντηση μαζί της, προκειμένου να συζητηθούν όλα τα σοβαρά εκκρεμή ζητήματα της λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων και ιδιαίτερα της πιστής εφαρμογής της Υ.Α. Κουράκη μέσω συστηματικών ελέγχων από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.
Δειτέ εδώ το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ομοσπονδία.
Δείτε εδώ την απόφαση του ΣτΕ.
Δείτε εδώ την επιστολή της ΟΙΕΛΕ προς την Υπουργό Παιδείας.

Πηγή

Leave a Reply