Υπό διωγμό οι Μαθηματικοί;

Σε ένα ευρύτατα γνωστό-εκπαιδευτικό-site, έφτασε το ακόλουθο σχόλιο που αφορά τις αναθέσεις μαθημάτων και κυρίως των Μαθηματικών:

“Με έκπληξη και προφανή οργή, οι μόνιμοι και αναπληρωτές συνάδελφοι ΠΕ03, διαπιστώνουμε ότι το υπουργείο με τις αλλεπάλληλες Β και Γ αναθέσεις των Mαθηματικών σε Γυμνάσιο, Α ΕΠΑΛ, σε ειδικότητες άσχετες με την μαθηματική επιστήμη, επιδιώκει την μείωση των πολλών κενών της ειδικότητας μας , και την απαξίωση της κορυφαίας για το ανθρώπινο πνεύμα και προσωπικότητα ενός ανθρώπου, επιστήμης μας.
Όπως ένας παιδίατρος που έχει κάνει γενική ιατρική και άρα ξέρει και απο χειρουργική, να τον στείλουμε στο νοσοκομείο, γιατί δεν θέλουμε να στειλουμε χειρούργο, έτσι και το υπουργείο επιχειρεί κάτι ανάλογο με τους μαθηματικούς.
Και θα “καταλαβαιναμε”την λογική εξοικονόμησης ανθρώπινου δυναμικού και πόρων, αν δεν ήταν επιλεκτικές οι Β και Γ αναθέσεις…. γιατί οι μαθηματικοί δεν έχουν Β και Γ αναθέσεις σε άλλα μαθήματα;
Προτείνουμε στο υπουργείο με τα χρήματα που πληρώνεται ένας αναπληρωτής μαθηματικός, να δοθούν για χορηγία στους μαθητές για την αγορά σύγχρονων tablet και smartphone , ώστε να μην χρειάζονται καθόλου μαθηματικοί…

Πηγή

 

Leave a Reply