Φίλης: Δεν καταργούνται οι Πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή σε ΑΕΙ – ΤΕΙ

Φίλης: Δεν καταργούνται οι Πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή σε ΑΕΙ - ΤΕΙ

Κανονικά θα συνεχίσουν να ισχύουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Στα Λύκεια προσώρας δεν αλλάζει κάτι, αφού θα παραμείνουν οι Πανελλαδικές, ώστε να μην αιφνιδιαστούν γονείς και μαθητές, είπε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης σε συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής.


«Όποια ριζική αλλαγή θα γίνει θα αφορά τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα έχουν τουλάχιστον δύο χρόνια μπροστά τους μέχρι την αποφοίτηση από το Λύκειο. Σε κάθε περίπτωση δεν θα αιφνιδιάσουμε γονείς και μαθητές» τονίζει.

Μιλώντας για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Παιδείας, ο κ. Φίλης είπε ότι το πρώτο νομοσχέδιο που θα έρθει το καλοκαίρι αφορά στην οργάνωση των μεταπτυχιακών σπουδών στη χώρα μας, το δεύτερο την καθιέρωση του κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας και του πιστοποιητικού ικανότητας χρήσης υπολογιστών, το τρίτο νομοσχέδιο θα αφορά στα σχολεία του εξωτερικού και το τέταρτο το Ταμείο Ερευνας και Καινοτομίας που θα χρηματοδοτήσει η Ευρωπαϊκής Τράπεζα Επενδύσεων.


Ο υπουργός Παιδείας εκφράζει επίσης την πρόθεση του υπουργείου να προχωρήσει στη ρύθμιση της ιδιωτικής εκπαίδευσης:
«Είμαστε σε διαβούλευση για να αναρτηθεί το νομοσχέδιο. Είναι έξω από κάθε εκπαιδευτική αντίληψη να μην υπάρχει ρύθμιση για τα ιδιωτικά σχολεία αλλά και τα φροντιστήρια όπου δουλεύουν δεκάδες χιλιάδες νέοι εκπαιδευτικοί, σε πολλές περιπτώσεις χωρίς εργασιακά διακιώματα και αξιόλογες αμοιβές».

Όσο για το συνέδριο του κόμματος, υπογράμμισε: «Να δυναμώσει ο κοινωνικός ΣΥΡΙΖΑ, ο πολιτικός ΣΥΡΙΖΑ να πάψει να έχει τον χαρακτήρα συρρικνωμένου κόμματος».

Πηγή

 

Leave a Reply