Πανελλήνιες: Ο «πρώτος των πρώτων» με 19.880 μόρια επέλεξε το Φυσικό Αθηνών!

ImageHandler.ashx

Η Φυσική υπήρξε ανέκαθεν το αγαπημένο του 18χρονου Φαίδωνα Ανδρεαδάκη – «Διάβαζα καθημερινά όσες ώρες θεωρούσα ότι έπρεπε», λέει ο ίδιος χαρούμενος που οι κόποι του ανταμείφθηκαν!


Απερίγραπτη είναι η χαρά για τον Φαίδωνα Ανδρεαδάκη, ο οποίος κατάφερε όχι μόνο να περάσει στη σχολή που επιθυμούσε αλλά να ξεχωρίσει ακόμα και από τους αριστούχους μαθητές. Με 19.880 μόρια ή αλλιώς 19,85 μέσο όρο ο 18χρονος μαθητής από την περιοχή Παγκρατίου της Λαμίας, μπήκε πρώτος στο τμήμα της Φυσικής στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

«Διάβαζα καθημερινά όσες ώρες θεωρούσα ότι έπρεπε για να γράψω άριστα στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Δεν στερήθηκα τις βόλτες μου, αλλά έβγαινα πάντα με μέτρο και έδινα απόλυτη προτεραιότητα στο διάβασμα. Πήγαινα φροντιστήριο αρκετές ώρες μέσα στην εβδομάδα γιατί χωρίς αυτό η γνώση είναι ελλιπής, όμως διάβαζα και ο ίδιος πολλές ώρες», λέει ο 18χρονος μαθητής σε γνωστό ιστότοπο.

Για τον ίδιο, η επιλογή της σχολής δεν ήταν τυχαία. Η Φυσική υπήρξε ανέκαθεν το αγαπημένο του μάθημα και κάθε φορά που πήγαινε στο σχολείο το μάθημα για εκείνον, ήταν ελκυστικό, μαγικό. Η αγάπη του για το διάβασμα και η θέληση για πρωτιά τον οδήγησε στο σημερινό αποτέλεσμα. Οι γονείς του εκπαιδευτικοί στο επάγγελμα, τον ώθησαν στο διάβασμα, από τα πρώτα του μαθητικά χρόνια. Στο απώτερο μέλλον θα ήθελε να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό, αφού στη χώρα μας δεν θα έχει τις ευκαιρίες που θα ήθελε για να εξελιχθεί ως Φυσικός.

«Οι κόποι μου δεν πήγαν χαμένοι. Κατάφερα να περάσω σε μια σχολή που λαχταρούσα εδώ και πολλά χρόνια. Οι γονείς μου χάρηκαν πιθανότατα περισσότερο από εμένα, γιατί το αποτέλεσμα αυτό είναι η ανταμοιβή τους όλα αυτά τα χρόνια που με στήριζαν οικονομικά και ψυχολογικά», λέει ο αριστούχος μαθητής.

Πηγή

Posted in Χωρίς κατηγορία

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Recent Posts
August 2015
M T W T F S S
« Jul   Sep »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Pages
Blog Stats
  • 318,809 hits

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 2,974 other followers

Follow ΖΗΣΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΟΥ on WordPress.com
in search of Physics

ένα project για τη διδασκαλία της Φυσικής στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Joy of mathematics

Live Your Maths

Ο άγνωστος χ

Live Your Maths

%d bloggers like this: