Επιδότηση ενοικίου για Φοιτητές!

vaseisss_0

Η έναρξη της διαδικασίας γα τη χορήγηση στεγαστικού επιδόματος στους φοιτητές αναμένεται με μεγάλη αγωνία από τους υποψήφιους που εισήχθησαν σε σχολή μακριά από το σπίτι τους. Το κόστος των σπουδών μακριά από το σπίτι είναι πλέον δυσβάσταχτο για την πλειονότητα των οικογενειών.

Ο Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας Δημήτρης Χασάπης ανακοίνωσε στην ΕΡΤ ότι θα διατεθούν 40 εκ ευρώ για την επιδότηση ενοικίου σε φοιτητές με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια. Στόχος οι φοιτητές να παραμένουν στις σχολές που εισάγονται καθώς έχουν περιοριστεί δραστικά οι μετεγγραφές.

«Μέσα στη χρονιά, Οκτώβριο-Νοέμβριο, θα ανοίξει η διαδικασία όπου τα παιδιά, πάλι με εισοδηματικά κριτήρια, γιατί δεν έχουμε τη δυνατότητα να ενισχύσουμε όλα τα παιδιά, και κοινωνικά κριτήρια θα επιδοτηθούν στην κατοικία τους. Ένα μέρος του κονδυλίου των 40 εκατομμυρίων είναι από το ΕΣΠΑ. Εντάσσεται στη δράση της ΕΕ για την υποστήριξη των σπουδαστών στην ολοκλήρωση των σπουδών τους, γιατί η Ελλάδα έχει ένα από τα θλιβερότερα ποσοστά στην ολοκλήρωση σπουδών». Δήλωσε ο Δημήτρης Χασάπης Γ.Γ. του υπουργείου παιδείας.

Παρά τον περιορισμό των μετεγγραφών οι υποψήφιοι δήλωσαν εφέτος σχολές στην περιφέρεια ειδικά στα ΤΕΙ με αποτέλεσμα να μειωθούν δραστικά οι κενές θέσεις που εφέτος δεν ξεπέρασαν τις 530. Η έγνοια των οικογενειών επικεντρώνεται στη στέγη και κατά τη διάρκεια συμπλήρωσης του μηχανογραφικού. Οι φοιτητικές εστίες δεν επαρκούν.

Όσοι δεν είδαν τα ονόματα τους στους καταλόγους επιτυχόντων πέρα από τους δρόμους της επαγγελματικής κατάρτισης που μπορούν να αναζητήσουν θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν και του χρόνου μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με εξετάσεις είτε σε τέσσερα μαθήματα όπως προβλέπει το νέο εξεταστικό σύστημα που θα εφαρμοστεί από του χρόνου είτε σε 6 μαθήματα όπως εφέτος.

Για πρώτη χρονιά οι επιτυχόντες δεν θα χρειαστεί να ταξιδέψουν ή να περιμένουν σε ουρές στις γραμματείες των σχολών για να εγγραφούν. Η προεγγραφή στις πανεπιστημιακές σχολές θα γίνεται ηλεκτρονικά από εφέτος. Ηλεκτρονικά θα γίνουν το προσεχές διάστημα και οι αιτήσεις μετεγγραφής. Αρκετές ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν καταρτίσει ειδικά τιμολόγια για φοιτητές τα οποία θα πρέπει να διεκδικούν οι δικαιούχοι.

Πηγή

Posted in Χωρίς κατηγορία

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Recent Posts
August 2015
M T W T F S S
« Jul   Sep »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Pages
Blog Stats
  • 370,024 hits

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 2,982 other followers

Follow ΖΗΣΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΟΥ on WordPress.com
in search of Physics

ένα project για τη διδασκαλία της Φυσικής στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Joy of mathematics

Live Your Maths

Ο άγνωστος χ

Live Your Maths

%d bloggers like this: