Τί θα γίνει με όσους θα ξαναδώσουν Πανελλήνιες ;

Νομοθετική ρύθμιση, εντός των επόμενων εβδομάδων, προετοιμάζει το υπουργείου Παιδείας που θα αφορά τις φετινές Πανελλαδικές, καθώς οι απόφοιτοι που επιθυμούν να ξαναδώσουν εξετάσεις βρίσκονται στον «αέρα».

Αφοσιωμένη στο χάος των κενών στα σχολεία, η ηγεσία αμέλησε τα νομοθετικά κενά που κληρονόμησε. Είναι τέλη Οκτωβρίου και ακόμα οι απόφοιτοι, στους οποίους είχε δοθεί το δικαίωμα μέσω εξαγγελιών για νέο νόμο διπλών εξετάσεων, δεν γνωρίζουν τι ισχύει. Πριν από δύο εβδομάδες, μάλιστα, το υπουργείο ανακοίνωσε τη διδακτέα ύλη για όσους ενδιαφέρονται να εξεταστούν με το παλιό σύστημα, χωρίς να έχει προχωρήσει ακόμα στη σχετική νομοθετική ρύθμιση!

Με εξαγγελίες, η προηγούμενη ηγεσία είχε ενημερώσει για τη δυνατότητα που δίνεται, σε όσους επιθυμούν να ξαναδώσουν Πανελλαδικές, να επιλέξουν το παλιό ή το νέο σύστημα. Μόνο που οι εκλογές πάγωσαν τη σχετική ρύθμιση.

Αυτό που «καίει» τους υποψηφίους σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύποείναι η ποσόστωση που θα δοθεί σε όσους επιλέξουν το παλιό σύστημα. Ενδεικτικά, σε αλλαγές των Πανελλαδικών στο παρελθόν, η ποσόστωσή σε όσου επέλεγαν το καταργηθέν σύστημα δεν ξεπερνούσε το 5% – 6%. Η τροπολογία που είχε ψηφιστεί τον Δεκέμβριο του 2014, επί Ανδρέα Λοβέρδου, προέβλεπε διπλές εξετάσεις στο πλαίσιο της μεταβατικής περιόδου ανάμεσα στα δύσω συστήματα Πανελλαδικών.

Διπλές εξετάσεις

Αντίστοιχα, η ρύθμιση που είχε συμπεριλάβει η ηγεσία στο νομοσχέδιο προέβλεπε διπλές εξετάσεις, γνωστοποίηση της ποσόστωσης μέσω υπουργικής απόφασης και για όσους επιλέξουν το νέο σύστημα να το δηλώσουν στα σχολεία μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου. Αρκετοί απόφοιτοι απευθυνθήκαν τότε στα σχολεία στο πλαίσιο της προθεσμίας, όμως οι διευθυντές δεν είχαν λάβει κάποια οδηγία.

Στην επιλογή ανάμεσα στα δύο συστήματα, οι υποψήφιοι δεν έχουν μόνο να επιλέξουν ανάμεσα σε έξι μαθήματα (παλιό σύστημα) και τέσσερα μαθήματα (νέο σύστημα). Η αλλαγή στα μαθήματα συνοδεύτηκε από αλλαγές και στη διαμόρφωση των πεδίων. Σύμφωνα με καθηγητές φροντιστηρίων, η μείωση μαθημάτων έφερε πολλούς απόφοιτους στα θρανία, μια και το νέο σύστημα δίνει κάποιες πολύ καλές ευκαιρίες.

Πηγή

Posted in Χωρίς κατηγορία

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Translate
October 2015
M T W T F S S
« Sep   Nov »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Pages
Instagram
Blog Stats
  • 494,687 hits

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 2,998 other followers

Follow ΖΗΣΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΟΥ on WordPress.com
in search of Physics

ένα project για τη διδασκαλία της Φυσικής στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Joy of mathematics

Live Your Maths

Ο άγνωστος χ

Live Your Maths

%d bloggers like this: