Μεταδιδακτορικές θέσεις το σχέδιο για ανάσχεση της διαρροής «εγκεφάλων»!

Μεταδιδακτορικές θέσεις το σχέδιο για ανάσχεση της διαρροής «εγκεφάλων»

Μεταδιδακτορικές θέσεις το σχέδιο για ανάσχεση της διαρροής «εγκεφάλων» Σχέδιο για τη δημιουργία μεταδιδακτορικών θέσεων στα ελληνικά πανεπιστήμια προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της “διαρροής εγκεφάλων” σε χώρες του εξωτερικού επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Όπως αποκάλυψε στο “Πρακτορείο 104,9 FM” , ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής, προβλέπεται να δημιουργηθεί ένας σημαντικός αριθμός μεταδιδακτορικών θέσεων και είπε ότι πολύ σύντομα θα εξαγγελθούν όλες οι λεπτομέρειες του προγράμματος από τον αρμόδιο υπουργό.

“Επεξεργαζόμαστε αυτή τη στιγμή μια πρόταση συνολική και στο ερευνητικό και στο εκπαιδευτικό κομμάτι, εννοώ και με ερευνητικές προτάσεις μέσω του αναπληρωτή υπουργού Έρευνας” είπε ο κ. Παντής και πρόσθεσε: “Αυτή η πρόταση θα προβλέπει έναν σημαντικό αριθμό θέσεων σε ερευνητικό και εκπαιδευτικό επίπεδο μεταδιδακτόρων. Δηλαδή, ατόμων τα οποία έχουν κάνει διδακτορικό και είναι στην πιο παραγωγική φάση της ζωής τους να μείνουν στην Ελλάδα για να προσφέρουν. Μεταδιδάκτορες για υπηρεσίες πολύ υψηλού επιπέδου για να μπορέσουμε να τους κρατήσουμε όλους αυτούς ή όσους μπορούμε περισσότερους στη χώρα”. Ο κ. Παντής υπογράμμισε ότι οι μνημονιακές πολιτικές, που άρχισαν να εφαρμόζονται στη χώρα από το 2010, έχουν οδηγήσει σε μεγάλη απορρύθμιση την παιδεία και ταυτόχρονα σε μεγάλες μετακινήσεις πανεπιστημιακού δυναμικού και νέων ανθρώπων στο εξωτερικό.

“Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι ότι η χώρας μας δεν μπορεί να κρατήσει όλο αυτό το επιστημονικό δυναμικό, το οποίο η ίδια έχει δημιουργήσει. Έχει επενδύσει η ελληνική πολιτεία σ’ αυτά τα παιδιά, τα οποία προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αλλού” τόνισε και επισήμανε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να “κρατήσει αυτούς τους ανθρώπους στην Ελλάδα”, όπως είπε χαρακτηριστικά, και ταυτόχρονα να δημιουργήσει ένα νέο εκπαιδευτικό σύστημα προσαρμοσμένο στις ευρωπαϊκό περιβάλλον. Ανέφερε, επίσης, ότι η αξιολόγηση στα πανεπιστήμια της χώρας σχεδόν έχει ολοκληρωθεί, ενώ εξήρε τις προσπάθειες που καταβάλλουν τα τελευταία χρόνια οι πανεπιστημιακοί και οι άλλοι εργαζόμενοι στα ΑΕΙ για να αντιμετωπιστεί η κρίση που προκλήθηκε από την ελλιπή χρηματοδότηση και από τις μαζικές αποχωρήσεις προσωπικού, κυρίως λόγω συνταξιοδότησης.

 

Posted in Χωρίς κατηγορία

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Translate
January 2016
M T W T F S S
« Dec   Feb »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Pages
Instagram
Blog Stats
  • 451,207 hits

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 2,978 other followers

Follow ΖΗΣΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΟΥ on WordPress.com
in search of Physics

ένα project για τη διδασκαλία της Φυσικής στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Joy of mathematics

Live Your Maths

Ο άγνωστος χ

Live Your Maths

%d bloggers like this: