Μάχη για τις πιο περιζήτητες σχολές – Ποιες είναι οι 15 πιο δημοφιλείς

Μεγάλος είναι ο ανταγωνισμός για τις πιο περιζήτητες σχολές των πανεπιστήμιων και των ΤΕΙ καθώς πάνω από 8 στους 10 υποψηφίους μένουν εκτός τμημάτων προτίμησης με αποτέλεσμα αρκετοί αριστούχοι να αναγκάζονται να εισαχθούν σε υποδεέστερα τμήματα ή να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές της επόμενης χρονιάς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η εφημερίδα το «ΕΘΝΟΣ», ενδεικτικό του ανταγωνισμού είναι το γεγονός ότι στις 30 πιο δημοφιλείς σχολές των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ οι πρώτες προτιμήσεις ανήλθαν σε 21.476, οι προσφερόμενες θέσεις δεν ξεπέρασαν τις 3.735, ενώ  μόλις το 17,39% κατόρθωσε να κατοχυρώσει μια θέση σε αυτές.

Στατιστικά

Αν δούμε ξεχωριστά την εικόνα στα 15 πιο περιζήτητα τμήματα των πανεπιστημίων, φαίνεται ότι οι πρώτες προτιμήσεις έφτασαν τις 17.708, οι θέσεις 2.676 και το ποσοστό επιτυχίας 15,11 Στα τεχνολογικά ιδρύματα το ποσοστό επιτυχίας ήταν λίγο υψηλότερο σε σχέση με τα πανεπιστήμια φτάνοντας το 26,22%

Πιο συγκεκριμένα τα 15 κορυφαία τμήματα δηλώθηκαν στην κορυφή του μηχανογραφικού από 4.038 υποψηφίους με τις προσφερόμενες θέσεις να φτάνουν τις 1.059.

Η φετινή χρονιά λόγω της ιδιαιτερότητας που θα έχει με το διπλό συστημάτων Πανελλαδικών προμηνύεται ακόμη δυσκολότερη για τους υποψηφίους καθώς παραμένει άγνωστο πόσοι από τους υποψηφίους παλαιότερων ετών θα επιλέξουν το νέο σύστημα εισάγω το φετινό διπλό σύστημα των εξετάσεων κάνει πιο δύσκολη τη σωστή επιλογή των υποψηφίων γικών εξετάσεων που εγκαινιάζεται φέτος με τα 4 ή 5 μαθήματα και πόσοι θα διαγωνιστούν με το παλιό με τα 6 ή 7 μαθήματα.

Όπως έχει γίνει γνωστό ο αριθμός των φετινών θέσεων που θα διατεθούν για τα πανεπιστήμια και τα TEI θα είναι ξεχωριστός για τα δύο συστήματα εξετάσεων που θα εφαρμοστούν Το ποσοστό των θέσεων θα οριστεί το επόμενο διάστημα αφού οριστικοποιηθεί ο αριθμός των αποφοίτων που θα εξεταστεί σε κάθε ένα από τα δύο συστήματα ώστε να τους αποδοθεί ποσοστό θέσεων κατά προσέγγιση ανάλογο με το σύνολο των υποψηφίων του σχολικού έτους 2015-16.

Σύμφωνα με την έρευνα του Εθνος-Παιδεία το τμήμα με τα χαμηλότερα ποσοστά επιτυχίας έχει το Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας καθώς την περσινή χρονιά κατάφερε να εισαχθεί μόλις το 5,4% όσων το δήλωσαν στην κορυφή του μηχανογραφικού. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η βάση στη σχολή κινήθηκε σε πάνω από τις Νομικές σχολές της Θεσσαλονίκης και της Κομοτηνής φτάνοντας τα 18.206 μόρια.

Πηγή

Posted in Χωρίς κατηγορία

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Translate
February 2016
M T W T F S S
« Jan   Mar »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29  
Pages
Blog Stats
  • 486,349 hits

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 2,995 other followers

Follow ΖΗΣΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΟΥ on WordPress.com
in search of Physics

ένα project για τη διδασκαλία της Φυσικής στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Joy of mathematics

Live Your Maths

Ο άγνωστος χ

Live Your Maths

%d bloggers like this: