Διπλάσια τα παιδιά με δυσλεξία…κάνουν κι άλλο εξεταστικό κέντρο!

Προβληματισμό προκαλούν στην εκπαιδευτική κοινότητα του Ηρακλείου τα αυξημένα νούμερα των δυσλεκτικών παιδιών στο Ηράκλειο ! Μάλιστα η ανοδική τάση των τελευταίων χρόνων ανάγκασε την Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης να δημιουργήσει και δεύτερο εξεταστικό κέντρο ενόψει Πανελληνίων Εξετάσεων, για να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες!

Πρόκειται σαφώς για μια υποχρέωση της Πολιτείας που πρέπει να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να διαγωνιστούν με διαφορετικό τρόπο. Ωστόσο, την ώρα που σε άλλες περιοχές της Κρήτης (όπως σε Ρέθυμνο και Λασίθι ) τα νούμερα δείχνουν να φθίνουν, απορία προκαλούν οι αυξητικές τάσεις του Ηρακλείου και ειδικοί προβληματίζονται. Φυσικά κανένας δεν θέλει να σκεφτεί αυτό που ακούγεται, σε πολλά σχολεία της πόλης εδώ και καιρό, ότι κάποιοι βρίσκουν έναν εύκολο τρόπο να αποφεύγουν τις γραπτές εξετάσεις και προτιμούν τον πιο…εύκολο  τρόπο να μπουν σε Ανώτερες και Ανώτατες σχολές, μέσω των προφορικών εξετάσεων!

Είναι μια σκέψη που δεν πρέπει κανένας να την κάνει ,θεωρούμε ότι η Πολιτεία έχει τα εργαλεία εκείνα και τους θεσμούς να αντιμετωπίσει τις κουτοπονηριές…

Οι αριθμοί και κυρίως η τάση όμως είναι ανησυχητική. Να σημειωθεί πως την ώρα που στο Λασίθι από 41 παιδιά που ήταν πέρυσι, φέτος μειώθηκαν τα δυσλεκτικά παιδιά που θα δώσουν προφορικές πανελλήνιες εξετάσεις σε 35 και στο Ρέθυμνο θα δώσουν μόλις 18 παιδιά με αυτόν τον τρόπο, στο Ηράκλειο υπάρχει μια μεγέθυνση που είναι αξιοπερίεργη: από 136 που ήταν πέρυσι φέτος θα δώσουν εξετάσεις 169 παιδιά (!) κι έτσι δημιουργείται η ανάγκη και για δεύτερο εξεταστικό κέντρο, αφού ο αριθμός ανά κέντρο δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 80 υποψηφίους!

Πράγματι έχουμε μια αύξηση των παιδιών που έχουν καταγραφεί ως δυσλεκτικά παιδιά ” εξηγεί στον ιστοχώρο o αναπληρωτής Περιφερειάρχης Εκπαίδευσης στην Κρήτη Γιώργος Περικλειδάκης, που όμως το αποδίδει και στο γεγονός πως υπάρχουν πολλά περισσότερα παιδιά και σχολεία στο Ηράκλειο σε σχέση με τους υπόλοιπους νομούς της Κρήτης γι΄αυτό λέει πως δεν πρέπει να γίνονται και συγκρίσεις.

“Έμεις δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε τη διαδικασία που ρητά προβλέπει ο νόμος σημειώνει και εξηγεί πως από τη στιγμή που έρχονται παιδιά με χαρτιά από τα ΚΕΔΔΥ και  τα δημόσια πιστοποιημένα  διαγνωστκά κέντρα, εμείς τα δεχόμαστε και κάνουμε τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος” τονίζει.

Δεν πρέπει πάντως να παραβλέπουμε ότι καθηγητές, γονείς αλλά και παιδιά, συζητούν πως κάποιοι μπορεί να προτιμούν να επιλέξουν πιο εύκολο τρόπο να μπουν στο πανεπιστήμιο,και δεν έγιναν αίφνης δυσλεκτικοί, αφού προφανώς το σύστημα είναι διάτρητο αφήνοντας κάποιους να εκμεταλευτούν τα…παραθυράκια του νόμου και να κερδίσουν μια θέση που πιθανότατα να μην την κατακτούσαν με τον ορθόδοξο τρόπο!

Πηγή

Posted in Χωρίς κατηγορία

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Translate
May 2016
M T W T F S S
« Apr   Jun »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Pages
Instagram
Blog Stats
  • 459,391 hits

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 2,979 other followers

Follow ΖΗΣΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΟΥ on WordPress.com
in search of Physics

ένα project για τη διδασκαλία της Φυσικής στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Joy of mathematics

Live Your Maths

Ο άγνωστος χ

Live Your Maths

%d bloggers like this: