Ας σκεφτεί επιτέλους η ΚΕΕ και τους μαθητές στα Μαθηματικά Προσανατολισμού!!!

Παραθέτουμε παρακάτω τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογικών επιδόσεων από το 2002 μέχρι σήμερα από τα οποία προκύπτει μία αλήθεια που αρκετοί εκτός χώρου αγνοούν…

Προκύπτει ότι οι μαθητές στα Μαθηματικά Προσανατολισμού (πρώην Μαθηματικά Κατεύθυνσης) έγραφαν σε ποσοστό 46% κάτω από 5 με άριστα το 20 με χειρότερη χρονιά το 2013 με 51,35% των μαθητών να γράφει μέχρι 4,9 με άριστα το 20!!!

Όσο για τους μαθητές που έγραφαν άριστα 18-20 αυτοί είναι μόλις το 3% των μαθητών κατά μέσο όρο με χαμηλότερο ποσοστό το φοβερό 0,65% το 2013!!!
Αν μελετήσει κάποιος ψύχραιμα τα στατιστικά εύλογα αναρωτιέται ποιος φταίει για το γεγονός ότι ένας στους 2 υποψηφίους στα Μαθηματικά δεν περνά το 4,9!

Μα ποιος άλλος από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων που συντηρεί τα θέματα σε αυτό το εξωπραγματικό επίπεδο για τους μισούς μας μαθητές. Αν θεωρούμε ότι αυτό είναι το επίπεδο γνώσεων που απαιτείται ας γράψουμε νέο σχολικό βιβλίο ας αυξήσουμε τις ώρες του μαθήματος της Ανάλυσης ώστε να προετοιμαστούν καλύτερα οι μαθητές.

Εκτός και αν έχουμε μπερδέψει τις Πανελλαδικές Εξετάσεις με τις Ολυμπιάδες Μαθηματικών.
Τέλος ας σκεφτούμε ότι όταν ένας στους δύο μαθητές γράφει τόσο χαμηλά δεν μπορεί να γίνει σοβαρή διάκριση μεταξύ αυτών των μαθητών και έτσι τους αδικούμε κατάφορα. Και φυσικά δημιουργούμε μία άνευ προηγουμένου μαθηματικοφοβία που διατρέχει στη συνέχεια όλο το Λύκειο αλλά και το Γυμνάσιο.

Θερμή παράκληση λοιπόν και λόγω του νέου εξεταστικού ας επανέλθουμε από φέτος σε θέματα στα οποία θα μπορούν οι μαθητές να αποδείξουν την αξία τους και στα οποία θα κριθούν με δίκαιο και αξιόπιστο τρόπο.

Πηγή

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s