Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα του ΕΑΠ στην Πάτρα 16/7

Η 1η Ημερίδα για την Προβολή του ερευνητικού έργου της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από τα Μέλη ΔΕΠ της ΣΘΕΤ το Σάββατο 16 Ιουλίου 2016, στο Ξενοδοχείο Πόρτο Ρίο, στην Πάτρα.

Στην Ημερίδα,  η Διοικούσα Επιτροπή του ΕΑΠ εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπρόεδρο Ακαδημαϊκών θεμάτων και Διεθνών Σχέσεων αναπλ. καθηγητή Γ. Ανδρουλάκη, ενώ παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο  Πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής «Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων» ομοτ. καθηγητής Γιώργος Δάσιος, ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών και πρώτος Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ, επίτιμος καθηγητής της ΣΘΕΤ Αλέξης Λυκουργιώτης, ο  Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Αγγελόπουλος,  ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Πάρκου καθηγητής Βασίλης Αναστασόπουλος, ο Διευθυντής του Περιφερειακού Ταμείου της Π.Δ.Ε. κ. Χρήστος Τζομάκας, η Διευθύντρια Περιβάλλοντος της Π.Δ.Ε. κα Λένα Σπυράκη, ο Διευθυντής Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Σωτήρης Κούνας, Καθηγητές Πανεπιστημίων  και ΤΕΙ, ερευνητές των ερευνητικών κέντρων της περιοχής,  εκπρόσωποι του Δήμου, μέλη των επιμελητηρίων κ.α. καθώς και προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες. Όλοι  συνεχάρησαν την Κοσμητεία της ΣΘΕΤ για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της ημερίδας, τονίζοντας ιδιαίτερα τη σημασία και χρησιμότητα μιας τέτοιας εκδήλωσης.

Σκοπός της ημερίδας ήταν  η προβολή του ερευνητικού έργου των μελών της Σχολής και των ομάδων τους (φοιτητών, υποψηφίων διδακτόρων , μεταδιδακτόρων, συνεργατών, κ.α.), συμβάλλοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο στην ενημέρωση  του κοινωνικού συνόλου.  Μέσω της εκδήλωσης αυτής   επιχειρήθηκε η διάχυση  των  ερευνητικών αποτελεσμάτων των μελών της Σχολής και η δημιουργία   προϋποθέσεων  για  επιστημονικές συνέργειες με την ευρύτερη  επιστημονική  κοινότητα  καθώς και με φορείς του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα , με στόχο την πρόοδο και  την ανάπτυξη του τόπου.

Τα ερευνητικά  αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν  τόσο με ομιλίες όσο και με posters,  αφορούσαν  τις Επιστήμες της Πληροφορικής, Επιστήμες και Τεχνολογίες Περιβάλλοντος, Μαθηματικά  και Φυσικές Επιστήμες,  ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι συμμετέχοντες, την προσκεκλημένη ομιλία που έδωσε ο Ακαδημαϊκός Κώστας Βαγενάς, καθηγητής του Tμήματος Xημικών Mηχανικών του Πανεπιστήμιου Πατρών.

Η πρωτοβουλία αναμένεται να συνεχιστεί   στο μέλλον και με άλλες δράσεις.

Περισσότερα για την ημερίδα, μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο  http://sstconf.eap.gr/2016/

Πηγή

Posted in Χωρίς κατηγορία

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Translate
July 2016
M T W T F S S
« Jun   Aug »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Pages
Instagram
Blog Stats
  • 494,679 hits

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 2,998 other followers

Follow ΖΗΣΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΟΥ on WordPress.com
in search of Physics

ένα project για τη διδασκαλία της Φυσικής στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Joy of mathematics

Live Your Maths

Ο άγνωστος χ

Live Your Maths

%d bloggers like this: