Σε Έτος Μαθηματικών θα ανακηρυχθεί το 2018!

Σε Έτος Μαθηματικών θα ανακηρυχθεί το 2018Την ανακήρυξη του 2018 ως Έτους Μαθηματικών για την Ελλάδα ανακοίνωσε το απόγευμα ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του 33ου Συνεδρίου Μαθηματικών Παιδείας, που διοργανώνει, στα Χανιά, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.

«Το 2018 είναι το έτος που η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία κλείνει 100 χρόνια ζωής και η χρονιά αυτή θα ανακηρυχτεί ως Έτος των Μαθηματικών.


Το υπουργείο, σε συνεργασία με φορείς της μαθηματικής εκπαίδευσης, θα οργανώσει σειρά δράσεων και εκδηλώσεων σε όλες τις περιφέρειες της χώρας», τόνισε, μεταξύ άλλων, κατά τον χαιρετισμό του, ο κ. Φίλης.

Στη σύντομη τοποθέτηση του, ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που παίζουν τα μαθηματικά στην εκπαίδευση και την καθημερινή πρακτική.

Από το βήμα του συνεδρίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ο κ. Φίλης επεσήμανε ότι η εκπαίδευση χρειάζεται ένα σταθερό ελεύθερο και ήπιο περιβάλλον, χαρακτηρίζοντας πολύτιμη τη συνεισφορά της μαθηματικής και εκπαιδευτικής κοινότητας στον εκπαιδευτικό σχεδιασμό, στο περιεχόμενο, τις διαδικασίες, τους στόχους.

«Αναγνωρίζοντας αυτήν τη συνεισφορά, η κυβέρνηση ακολουθεί τη συμμετοχική και δημοκρατική διαδικασία επεξεργασίας προτάσεων, με στόχο την ουσιαστική μεταρρύθμιση της εκπαίδευσης» πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα Χανιά, ο υπουργός Παιδείας είχε συναντήσεις με φορείς της εκπαίδευσης, ενώ στο ξενοδοχείο όπου διεξάγεται το Συνέδριο, εκπαιδευτικοί και φοιτητές ύψωσαν πανό με κύριο αίτημα την ενίσχυση της παιδείας και τους διορισμούς στα σχολεία.

Τέλος, ο κ. Φίλης επισκέφθηκε την έδρα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου ενημερώθηκε, κυρίως, για τις εκπαιδευτικές δράσεις που αναπτύσσει.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Posted in Χωρίς κατηγορία

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Translate
November 2016
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Pages
Blog Stats
  • 561,654 hits

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 407 other followers

Follow ΖΗΣΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΟΥ on WordPress.com
in search of Physics

ένα project για τη διδασκαλία της Φυσικής στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Joy of mathematics

Live Your Maths

Ο άγνωστος χ

Live Your Maths

%d bloggers like this: