Ο Δρ Γρηγόρης Μακρίδης εκλέχθηκε Πρόεδρος της Μαθηματικής Εταιρείας Νοτιοανατολικής Ευρώπης 2017-19

Ο Δρ Γρηγόρης Μακρίδης εκλέχθηκε Πρόεδρος της Μαθηματικής Εταιρείας Νοτιοανατολικής Ευρώπης 2017-19

Το Σάββατο 22 Απριλίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη η Γενική Συνέλευση της MASSEE (Mathematical Society of South-Eastern Europe) στην οποία ο Δρ Γρηγόρης Μακρίδης, ακαδημαϊκός και πρόεδρος της Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας εκλέχθηκε παμψηφεί για τρίτη θητεία ως πρόεδρος της MASSEE. HMASSEE αποτελείται από τις χώρες, Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Αλβανία, Μολδαβία, ΠΓΔ της Μακεδονίας, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Τουρκία.

Η MASSEE που ολοκληρώνει 14 χρόνια ζωής φέτος, οργανώνει όλες τις Βαλκανικές Μαθηματικές Ολυμπιάδες για μαθητές κάτω των 15,5 ετών (JBMO) και για μαθητές Λυκείου (BMO). Οργανώνει την Μαθηματική Ολυμπιάδα πανεπιστημίων SEEMOUS (South-Eastern European Mathematical Olympiad for University Students), το διεθνές συνέδριο μαθηματικών MICOM, εκδίδει το επιστημονικό περιοδικό “Mathematika Balkanica”, συμμετέχει σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, οργανώνει καλοκαιρινά σχολεία κ.α.

Η MASSEE  θα επικεντρωθεί σε νέες δραστηριότητες δικτύωσης της συνεργασίας στο Διεθνή και Ευρωμεσογειακό χώρο με προώθηση της συνεργασίας για Ευρωπαϊκά Προγράμματα Χρηματοδότησης με στόχο την αναβάθμιση της Μαθηματικής Επιστήμης και των εφαρμογών της.

Στο μεταξύ, η ΚΥ.Μ.Ε. ανάλαβε να φιλοξενήσει στην Κύπρο το Συνέδριο MICOM (MASSEE International Conference in Mathematics 2018)  το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβρη του 2018.

Περισσότερες πληροφορίες για την MASSEEστην ιστοσελίδα http://www.massee-org.eu

Πηγή

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s