Ελληνικές διακρίσεις στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Μαθηματικών 2017

Την 20η θέση ανάμεσα σε 71 ομάδες και 331 φοιτητές, κατέλαβε η πενταμελής ομάδα του τμήματος Μαθηματικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Μαθηματικών (IMC 2017) για φοιτητές Πανεπιστημίων που διεξήχθη στο Μλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας από τις 31 Ιουλίου ως τις 6 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Κοτσόβολης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, οι Αντώνης Ζητρίδης και Μιχάλης Σαράντης το αργυρό και οι Νίκος Γκούμας και Γιώργος Γαβριλόπουλος το χάλκινο.

Ξεχωρίζει η επίδοση του Γιώργου Κοτσόβολη, ο οποίος είναι ο πρώτος πρωτοετής του τμήματος Μαθηματικών του ΕΚΠΑ που παίρνει χρυσό μετάλλιο στο διεθνή διαγωνισμό.

Η ομάδα του Πολυτεχνείου, αποτελούμενη από τους Νικόλαο Μουζάκη (αργυρό), Δημήτρη Διαμαντίδη (χάλκινο), Βασίλη Γκούμα (χάλκινο) και Παναγιώτη Μισιακό (χάλκινο), κατέκτησε την 39η θέση.

Η ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης με τους Παναγιώτη Παπαδόπουλο (αργυρό), Ιωάννη Ιακωβίδη (χάλκινο), Αναστάσιο Φράγκο (χάλκινο) και Γεώργιο Καμπάνη (χάλκινο) κατέκτησε την 41η.

Ο IMC είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος μαθηματικός διαγωνισμός για φοιτητές. Διεξάγεται από το 1994 με τη συμμετοχή πανεπιστημίων όπως το Princeton University, Moscow State University, Jagiellonian University, Loránd Eötvös University, Sharif University of Technology, St. Petersburg State University, École Polytechnique, Kyiv Taras Shevchenko National University, Warsaw University, Cambridge University και άλλα.

Οι φοιτητές διαγωνίζονται δύο ημέρες σε 5 προβλήματα την ημέρα τα οποία είναι διατυπωμένα στα αγγλικά και αφορούν στην ύλη του Απειροστικού Λογισμού, Γραμμικής Άλγεβρας, Βασικής Άλγεβρας, Θεωρίας Ομάδων, Θεωρίας Πιθανοτήτων, Πραγματικής Ανάλυσης, Μιγαδικής Ανάλυσης, Συνδυαστικής, Θεωρίας Αριθμών και Θεωρίας Γραφημάτων.

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν φοιτητές από το 1ο έως το 4ο έτος των σπουδών τους, ενώ η ηλικία τους δεν πρέπει να ξεπερνά τα 23 έτη. Δεν υπάρχει κατώτερο όριο ηλικίας.

Πηγή

 

Posted in Χωρίς κατηγορία

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Translate
August 2017
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Pages
Instagram
Blog Stats
  • 578,386 hits

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 409 other followers

Follow ΖΗΣΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΟΥ on WordPress.com
in search of Physics

ένα project για τη διδασκαλία της Φυσικής στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Joy of mathematics

Live Your Maths

Ο άγνωστος χ

Live Your Maths

%d bloggers like this: