Αναβολή παρουσίασης του νέου συστήματος εισαγωγής στα Α.Ε.Ι. και τα Τ.Ε.Ι. λόγω έκτακτης επικαιρότητας

photo_ypepth_2017Οι φωτιές καθυστερούν την ανακοίνωση της πρότασης του υπουργείου Παιδείας για το νέο εξεταστικό σύστημα για τα ΑΕΙ.

Ειδικότερα, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου είχε δηλώσει ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν στα τέλη Ιουλίου. Ετσι, σύμφωνα με πληροφορίες, για χθες είχε προγραμματιστεί η ανακοίνωση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στο λύκειο και το νέο σύστημα πρόσβασης. Μάλιστα, η αρμόδια υπηρεσία φέρεται να είχε επικοινωνήσει αρμοδίως με τους υπευθύνους για την οργάνωση της σχετικής συνέντευξης Τύπου.

Ωστόσο, η ανακοίνωση δεν θα γίνει. Και αυτό διότι κρίθηκε –και σε συνεργασία με το αρμόδιο κυβερνητικό επιτελείο– ότι, λόγω της εθνικής τραγωδίας, δεν είναι ο ορθός πολιτικός χρόνος για τόσο σημαντικές, και σε πολιτικό επίπεδο, ανακοινώσεις όπως το εξεταστικό σύστημα, που αφορά δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους (μαθητές, γονείς, καθηγητές, φροντιστήρια).

Οπως ανέφεραν  στην «Κ» αρμόδιες πηγές, οι ανακοινώσεις αναβάλλονται ή για το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας ή για την επομένη, χωρίς πάντως να αποκλείεται να γίνουν μετά την ανάπαυλα του Δεκαπενταύγουστου. Οπως έχει παρουσιάσει η «Κ» (στο φύλλο της Κυριακής 22/7), η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα εστιάσει στις δομικές αλλαγές στη Β΄ και τη Γ΄ Λυκείου, ενώ καθιερώνονται το εθνικό απολυτήριο καθώς και η ελεύθερη πρόσβαση των αποφοίτων λυκείου σε μικρό αριθμό σχολών ΑΕΙ χαμηλής ζήτησης. Τα υποχρεωτικώς εξεταζόμενα μαθήματα θα παραμείνουν τέσσερα, όπως ισχύει σήμερα.

Την ίδια στιγμή η συγχώνευση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος με τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Αν. Μακεδονίας-Θράκης «έκλεισε» σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού, στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Κώστα Γαβρόγλου και με τη συμμετοχή των πρυτανικών αρχών των τεσσάρων ΑΕΙ. Οπως τόνισε ο κ. Γαβρόγλου στις ηγεσίες των υπό συγχώνευση ιδρυμάτων, η νομοθέτηση του νέου σχήματος των τεσσάρων ΑΕΙ θα γίνει μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Οι σχολές και τα τμήματα του νέου πανεπιστημίου, που θα φέρει την ονομασία Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, θα ενταχθούν στο μηχανογραφικό δελτίο που θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι το έτος 2019.

 

 

 

 

Posted in Χωρίς κατηγορία

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Translate
August 2018
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Pages
Instagram
Blog Stats
  • 578,382 hits

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 409 other followers

Follow ΖΗΣΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΟΥ on WordPress.com
in search of Physics

ένα project για τη διδασκαλία της Φυσικής στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Joy of mathematics

Live Your Maths

Ο άγνωστος χ

Live Your Maths

%d bloggers like this: