ΛΥΚΕΙΟ

Στα υπομενού  αυτής της καρτέλας θα βρείτε ό,τι αφορά τα Μαθηματικά του Λυκείου στις επιμέρους τάξεις και μαθήματα. Επίσης, εδώ θα ανεβάζουμε οτιδήποτε αφορά συνολικά τα μαθηματικά του Λυκείου! Ο χώρος θα ανανεώνεται και θα εμπλουτίζεται συνεχώς!

Η Άλγεβρα της Α’ Λυκείου στα Θέματα των πανελληνίων εξετάσεων

Στο παρακάτω αρχείο που έχει εκπονηθεί από εξαίρετους συναδέλφους αποδεικνύει ξεκάθαρα πως η Άλγεβρα της Α’ Λυκείου παίζει πραγματικά ένα κομβικό ρόλο στη δόμηση και στην πληρότητα της γνώσης των Μαθηματικών της Γ’ Λυκείου! Έχει παρατηρηθεί ότι αν και οι μαθητές γνωρίζουν τα θεωρήματα και τις προτάσεις των Μαθηματικών της τελευταίας τάξης του Λυκείου, έχουν αδυναμίες στην εφαρμογή τους. Αρκετές από αυτές τις αδυναμίες οφείλονται σε κενά και ελλείψεις στην Άλγεβρα της Α’ Λυκείου. Στο εν λόγω αρχείο αναπτύσσονται θέματα Πανελληνίων Εξετάσεων στα Μαθηματικά όπως συχνά-πυκνά χρησιμοποιούνται γνώσεις και τεχνάσματα από την Άλγεβρα της Α’ Λυκείου!!!

Το αρχείο μπορείτε επίσης να το κατεβάσετε και από εδώ.

Τυπολόγιο Μαθηματικών

Ένα τυπολόγιο για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου (ΓΕΛ) και όχι μόνο. Συγγραφέας αυτής της όμορφης δουλειάς είναι ο Παπαδημητρίου Χ. Γιώργος.

Μπορείτε να το κατεβάσετε και από εδώ.

Ένα ακόμη χρήσιμο τυπολόγιο Μαθηματικών

Το τυπολόγιο δίνεται από τα ακόλουθα Links:

Όπως επίσης, μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο και από εδώ.

Leave a Reply