Στις 16 Μαΐου ξεκινούν-κατά πάσα πιθανότητα-οι Πανελλαδικές 2016 – Αιτήσεις μέχρι 29/2!

Τη Δευτέρα 16 Μαΐου ξεκινούν οι φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις με το νέο συστημα εισαγωγής για την εισαγωγή των υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από Γενικά κι Επαγγελματικά Λύκεια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, η 16η Μαΐου συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες ως ημερομηνία έναρξης του φετινού Γολγοθά για τους μαθητές, καθώς τα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν, μετά τις διακοπές του Πάσχα, στις 9 Μαΐου ενώ σύμφωνα με την νομοθεσία, πριν την έναρξη των εξετάσεων πρέπει να μεσολαβήσει διακοπή τριών ημερών

Διπλές θα είναι οι εξετάσεις

Οι εξετάσεις θα είναι διπλές , γιατί εκτός από τους φετινούς αποφοίτους και όσους παλαιότερους επιλέξουν να εξεταστούν με το νέο σύστημα των 4 μαθημάτων (συν 1 επιπλέον, εάν θέλουν να διεκδικήσουν θέση και σε δεύτερο επιστημονικό πεδίο), θα διεξαχθουν εξετάσεις για τους αποφοίτους παλαιότερων ετών που θα εξετασθούν σε 6 μαθήματα με το σύστημα που ίσχυε έως πέρυσι .

Για τα μαθήματα που η εξεταστέα ύλη είναι κοινή, θα οργανωθούν κοινές εξετάσεις για τις δύο περιπτώσεις υποψηφίων ενώ θα χρειαστούν ξεχωριστές ημερομηνίες, για τα μαθήματα με διαφορετική εξεταστέα ύλη.

Αίτηση-δήλωση συμμετοχής

Παράλληλα το υπουργείο Παιδείας αναμένει τα στατιστικά στοιχεία με τα μαθήματα που θα επιλέξουν να εξεταστούν φέτος οι υποψήφιοι, που θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις εξετάσεις μέχρι 29 Φεβρουαρίου. (Εγκύκλιοι για την κατάθεση αιτήσεων των υποψηφίων )

Συμφωνα με πληροφορίες, με τα μέχρι τώρα στοιχεία των σχολείων, προκύπτει μικροτερη ζήτηση φέτος για τα παιδαγωγικά τμήματα, κάτι που – εαν επιβεβαιωθει – αναμένεται να επηρεάσει τις βάσεις εισαγωγής.

Πηγή

 

Leave a Reply