Κάθε χρόνο «ακούγεται» και δυστυχώς, αυτός ο ισχυρισμός ολοένα και παγιώνεται ότι, δήθεν τα Μαθηματικά προσανατολισμού αλλά και η Γεωμετρία της Β’ Λυκείου είναι «άχρηστα» Μαθηματικά. Ως εκ τούτου, τα παιδιά της Β’ Λυκείου, προτείνεται να τα αγνοούν και να αρχίσουν προετοιμασία για τα Μαθηματικά προσανατολισμού της Γ’ Λυκείου. Η προσωπική μου άποψη είναι σαφώς διαφορετική από την επικρατούσα. Μαθηματικά «άχρηστα» κατ’εμέ, δεν υπάρχουν και ιδιαίτερα όταν πρόκειται ένας μαθητής να εμπλακεί στις πανελλήνιες εξετάσεις του επόμενου χρόνου από τη Β΄ Λυκείου. Εκτιμώ ότι η στάση αυτή, ακόμα και συναδέλφων είναι ουκ ολίγες φορές, εγκληματική και τελικά κοστίζει στους μέλλοντες υποψηφίους, την εισαγωγή τους στα Α.Ε.Ι. ιδίως στα υψηλόβαθμα τέτοια. Το παρακάτω άρθρο που έχει συνταχθεί από τον συνάδελφο Ιορδάνη Κοσόγλου, τεκμηριώνει πλήρως και επαρκώς εάν και κατά πόσο, τα Μαθηματικά της Β’ Λυκείου ( προσανατολισμού και Γεωμετρία) είναι ανούσια και συνδέονται με τις ολοκληρωμένες γνώσεις που πρέπει να έχει ένας μέλλοντας υποψήφιος πανελλαδικών εξετάσεων.
Μπορείτε να δείτε αλλά και να κατεβάσετε το αρχείο από τον σύνδεσμο που ακολουθεί:
Για απευθείας κατέβασμα του αρχείου, μπορείτε να πατήσετε εδώ.
Πηγή: I like maths
Αγαπητέ Χρήστο , σε ευχαριστώ θερμά για την κοινοποίηση και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
Δεν σου κρύβω ότι σκεφτόμουν μετά το διδακτικό έτος 20-21 να σταματήσω με το blog. Είχε ξεκινήσω από ιδέα ενός επιμορφωτή Β΄ επιπέδου (κ.Γ. Μαντζώλα) και ήταν αρχικά ένας “τρόπος επικοινωνίας” – λύσης αποριών με τους μαθητές μου και ένα μικρό “χωρίο” μαθηματικών. Τώρα τελευταία φανταζόμουν ότι ίσως δεν ενδιαφέρουν και πολύ τα δημοσιεύματα που ανεβάζω.
Βλέπω όμως ότι αξιόλογοι συνάδερφοι το επισκέπτονται και κοινοποιούν και άρθρα, ειλικρινά δεν περίμενα ποτέ κάτι τέτοιο.
Σε ευχαριστώ και πάλι, καλή συνέχεια.
Να είσαι πάντα καλά Ιορδάνη. Καλή δύναμη σε ό,τι κάνεις και καλή σχολική χρονιά με τις δυσκολίες που ήδη έχουμε αλλά και θα αντιμετωπίσουμε στο εγγύς μέλλον…