Τελετή έναρξης του 3ου Συνεδρίου των Απανταχού Ελλήνων Μαθηματικών

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Α.Ε. ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κυρίου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΝ. ΤΑΣΟΥΛΑ

Ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην τελετή έναρξης του 3ου Συνεδρίου των Απανταχού Ελλήνων Μαθηματικών που οργανώνεται από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία σε συνεργασία με τα Τμήματα Μαθηματικών και Στατιστικής όλων των Πανεπιστημίων της Ελλάδας και της Κύπρου.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2026 και ώρα 09.00 στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών (κεντρικό κτήριο, Πανεπιστημίου 30).

Πρόγραμμα

Προσφώνηση από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Γεράσιμο Σιάσο.

Χαιρετισμοί από:

− τον Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, καθηγητή Παναγιώτη Ψαρράκο

− τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Μιχαήλ Ξένο

− τον Πρόεδρο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ομότιμο καθηγητή Ανάργυρο Φελλούρη

− τον Πρόεδρο του Τμήματος Μαθηματικών και Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου, καθηγητή Ιωάννη Εμμανουήλ.

Ομιλίες από:

− τον Ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών και αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, κ. Γεώργιο Δάσιο, με τίτλο: «Finally ellipsoidal waves in closed form do exist»

− τον καθηγητή στο University College London, κ. Ιωάννη Πετρίδη, με τίτλο: «Counting and equidistribution: from number theory to geometry and automorphic forms»

Πανεπιστήμιο Αθηνών

Leave a Reply